Gemeente Dirksland


Dorpsraad Melissant overhandigt dorpsplan aan burgemeester Stoop

Woensdagavond 23 juli 2008 overhandigt de dorpsraad Melissant in verenigingsgebouw Melishof het Dorpsplan Melissant aan burgemeester Stoop van de gemeente Dirksland.

Begin 2008 heeft de dorpsraad Melissant het Plan van Aanpak ondertekend om samen met de Zuid Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen (ZHVKK) en de gemeente Dirksland een dorpsplan voor Melissant op te stellen. Daarna zijn werkgroepen opgesteld, is informatie verzameld bij inwoners, verenigingen, instellingen en de gemeente Dirksland en werden bewonersavonden en een interactieve avond belegd.

Het Dorpsplan Melissant beschrijft wat er leeft in de kern, wat de wensen en ideeën zijn van haar inwoners en in welke richting het dorp zich wil ontwikkelen.

Naast Melissant wordt ook in Herkingen gewerkt aan een dorpsplan en de gemeente Dirksland ontwikkelt momenteel een toekomstvisie voor de totale gemeente. Deze visie reikt tot ongeveer het jaar 2020 en overstijgt daarmee het niveau van de individuele dorpen. Uiteraard worden ook hier de dorpsraden bij betrokken en zijn de dorpsplannen input voor de totale toekomstvisie van de gehele gemeente. De Toekomstvisie Hoe ziet Dirksland er uit in 2020 wordt in het najaar van 2008 door de raad vastgesteld.