Eerste jongeren betrekken De Wasserij

23/07/2008 15:02

Stichting Vestia Groep

80 ruime appartementen aan de Jan Krosstraat

Sinds enkele weken zijn de huurovereenkomsten getekend en de sleutels in bezit van tachtig jonge huurders van het nieuwbouwproject De Wasserij. Opnieuw zorgt Vestia voor een groot aantal jongerenwoningen in Den Haag. In het gebouw is nu volop bedrijvigheid. Muren worden geverfd of behangen, op de vloeren verschijnt zeil of laminaat en lampen worden opgehangen. De eerste jongeren zijn er al gaan wonen.

Over de Wasserij

Het gebouw ligt aan de Jan Krosstraat, achter de Loosduinseweg vlakbij het nieuwe wijkpark de Verademing, en heeft vier verdiepingen. De tachtig 1- en 2-kamerappartementen zijn bestemd voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Op de begane grond komt een gezondheidscentrum met een apotheek en vijf huisartsen. Met de bouw van De Wasserij en Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein realiseert Vestia in korte tijd ruim 375 nieuwe jongerenwoningen.

Veel extra

Het is bekend dat jongeren geen genoegen meer nemen met kamers van het formaat bezemkast. Dit is in de appartementen in De Wasserij niet het geval. De woningen zijn nu al geliefd. Ze zijn ruim, alles is nieuw en zeer compleet opgeleverd. De appartementen hebben een Frans balkon, een royaal keukenblok met koelkast en gaskookstel, een badkamer met douche, toilet en wastafel en een berging met wasmachineaansluiting. Eén van de nieuwe bewoners: 'Ik ben zo blij met deze woning. Dit had ik niet durven dromen. Ik zou echt gek zijn geweest als ik deze woning niet had genomen'.

De bouw

Op de plaats van De Wasserij was vroeger echt een wasserij gevestigd. Deze haalde het water voor het wassen uit een ondergrondse waterput. Na de sloop van het oude gebouw bleek dat de grondlaag rond de waterput onvoldoende draagkracht had voor de funderingspalen van de nieuwbouw. De funderingspalen zijn verder uit elkaar geplaatst en overbrugd met een balk van 2 meter hoog. Deze afmetingen zijn uitzonderlijk in de woningbouw.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

www.vestia.nl / www.vestiajong.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.