'Songs for Tibet' verschijnt eerste week Olympische Spelen in Peking

23/07/2008 15:21

International Campaign for Tibet

'Songs for Tibet' verschijnt in eerste week van Olympische Spelen in Beijing

Sting, Dave Matthews, Alanis Morissette, John Mayer en andere topartiesten richten een muzikale steunbetuiging aan Tibet en de Dalai Lama

Persbericht van de door International Campaign for Tibet gesteunde Art of Peace Foundation, 21 juli 2008

Washington DC, (21 juli 2008) - De Art of Peace Foundation maakte vandaag bekend dat een tiental grote namen uit de hedendaagse muziekwereld, waaronder Sting, Dave Matthews, Alanis Morissette, John Mayer, Suzanne Vega, Rush, Imogen Heap, Garbage, Damien Rice, Moby, Underworld, Duncan Sheik en nog vele anderen bijeen zijn gebracht om een album bestaande uit 20 songs op te nemen. Het album, dat 'Songs for Tibet - The Art of Peace' gaat heten, is behalve een vredesboodschap een steunbetuiging aan Tibet en de Dalai Lama, en zal worden uitgebracht voordat de Olympische Spelen in Beijing van start gaan.

Michael Wohl, directeur van de Art of Peace Foundation: "We wilden onze steun voor het Tibetaanse volk tot uiting brengen via muziek, een fundamenteel expressiemiddel, nu de ogen van de wereld op China gericht zijn. De artiesten reageerden buitengewoon hartstochtelijk op onze oproep en binnen enkele dagen leverden ze nieuwe songs aan. Dit album zal mensen bewust maken van het belang van Tibet, de waarde van zijn cultuur en de crisis waar het Tibetaanse volk momenteel mee geconfronteerd wordt."

Kate Saunders van International Campaign for Tibet: "Wij steunen dit unieke project als een oprechte blijk van solidariteit met de Dalai Lama en het Tibetaanse volk nu het voortbestaan van de religieuze cultuur bedreigd wordt."

Vanaf 5 augustus, de week dat de Olympische Spelen van start gaan, zal 'Songs for Tibet' overal ter wereld te beluisteren zijn via iTunes. Op 12 augustus zal het album wereldwijd verkrijgbaar zijn via alle retailkanalen, waaronder Amazon.

De legendarische muziekproducent Rupert Hine, die de CD produceerde: "De betrokkenheid en het enthousiasme van zo'n gem(ee)leerd muzikaal gezelschap was verrassend en hartverwarmend. Ik vond het een voorrecht leiding te mogen geven aan zo'n historisch project."

Michael Wohl, een doorgewinterd yoga- en meditatiebeoefenaar, liet zich bij zijn pogingen een aantal van 's werelds beroemdste musici bijeen te brengen inspireren door de aankomst van de Olympische fakkel in de Verenigde Staten: "Ik vond dat het tijd was voor een positieve Olympische boodschap van vrede en hoop, geïnspireerd door de wijsheidscultuur van het Tibetaanse volk."

Afgezien van het feit dat het album aandacht schenkt aan Tibet en de Dalai Lama op dit cruciale moment een hart onder de riem steekt, gaat de opbrengst van de verkoop naar projecten die het vredeswerk van de Dalai Lama een warm hart toedragen.

Contactpersoon:

Voor informatie over het muziekproject en de Art of Peace Foundation:

Elizabeth Freund, Beautiful Day Media & Management, New York

Elizabeth@BeautifulDayMedia.com

Tel: +1 718-858-3550

Voor informatie over de situatie in Tibet:

International Campaign for Tibet

Tsering Jampa, executive director

tseringj@savetibet.org

Tel: +31 203308265

http://www.savetibet.org

Over de Art of Peace Foundation

De Art of Peace Foundation is een non-profitorganisatie die de boodschap van 'Universele Verantwoordelijkheid' van de Dalai Lama uitdraagt. De stichting wil de wereld bewegen tot actie zonder het streven van de Dalai Lama naar geweldloosheid te ondermijnen. http://www.ArtOfPeaceFoundation.org

Over Rupert Hine

In ruim 30 jaar tijd heeft Rupert 120 albums geproduceerd. Volgens Billboard "hebben maar weinig producenten samengewerkt met zo'n breed scala aan artiesten die goud en platina hebben behaald, zoals Sting, Chrissie Hynde, Peter Gabriel, Tina Turner en nog vele anderen."

Over Meridian Trust

De Art of Peace Foundation werkt samen met haar Britse partnerorganisatie Meridian Trust om Tibetaanse culturele tradities te behouden. De beschermheer van Meridian Trust is de Dalai Lama, die hen heeft gevraagd meer ruchtbaarheid te geven aan Tibetaanse culturele tradities. http://www.meridian-trust.org

Over Bodywisdom Media

Bodywisdom Media is een topproducent en distributeur van programma's over yoga en holistische leefwijzen in Noord-Amerika. Als Noord-Amerikaanse distributeur van Meridian Trust produceerde Bodywisdom Media 'A Path to Happiness,' een van de best verkochte Dalai Lama DVD's aller tijden. In augustus 2008 verschijnt een vervolg-DVD met als titel 'The Art of Peace'.





http://www.savetibet.nl