TÜV SÜD koopt MSOURCE en start in klinisch geneesmiddelenonderzoek

23/07/2008 15:27

Msource Medical Development

23 juli 2008

TÜV SÜD heeft alle aandelen verworven van Msource Medical Development (Kraainem, Belgie). Hiermee zet het bedrijf een nieuwe Life Science Business Unit op. MSOURCE wordt de Contract Research Organisation (CRO) van deze business unit binnen de divisie PEOPLE.

TÜV SÜD wil haar activiteiten op het gebied van het garanderen van de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van producten uitbreiden naar de farmaceutische en biotechnologische industrie. Aan bedrijven die medische apparatuur op de markt brengen biedt TÜV SÜD naast andere diensten nu tevens klinisch onderzoek aan.

MSOURCE heeft meer dan 240 mensen in dienst die actief zijn in het coördineren van klinisch onderzoek, databeheer, statistiek, productveiligheid en kwaliteitsbeheer voor de farmaceutische, biotechnologische en medical device industrie. Momenteel worden deze diensten aangeboden vanuit de vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

"De opportuniteit om TÜV SÜD's certificatie -, test - en managementervaring toe te passen in klinisch onderzoek is de voornaamste reden om deze stap te zetten," zegt Prof. Dr. Peter Schaff, algemeen directeur van TÜV SÜD's PEOPLE divisie. Er is een duidelijke behoefte aan kwaliteit in iedere stap van het klinisch onderzoeksproces, zeker nu de complexiteit en globalisering ieder jaar verder toenemen.

"Wij creëren een belangrijke nieuwe Contract Research Organisation waarbij de stabiliteit van een grote onderneming gecombineerd wordt met de flexibiliteit van een middelgrote CRO," volgens Adriaan Hart de Ruijter, medeoprichter en algemeen directeur van MSOURCE. "Wij hebben de keuze gemaakt voor TÜV SÜD vanwege een gezamenlijke visie op kwaliteit en strategie. De toegang tot wereldwijde faciliteiten en kapitaal stelt ons in staat om de vragen van onze klanten beter te beantwoorden". Dr. Hart de Ruijter zal het management team en de toekomstige groei blijven leiden. MSOURCE zal als een onafhankelijke entiteit binnen de TÜV SÜD groep blijven opereren vanuit het hoofdkantoor in Kraainem, dichtbij Brussel.

"Wij zijn blij met deze fusie. Onze werknemers passen goed in de PEOPLE divisie van TÜV SÜD. MSOURCE's missie om excellente diensten af te leveren in klinisch onderzoek sluit nauw aan bij TÜV SÜD's oorspronkelijke missie om het ontwerp van technologie ten behoeve van mensen te ondersteunen," aldus Anne Jolie, medeoprichter en Manager Pharmacovigilance & Medical Affairs bij MSOURCE.

Voor meer informatie kunt u de websites van TÜV SÜD (http://www.tuev-sued.de/lifescience) en MSOURCE (www.msource-cro.com) raadplegen.





http://www.tuev-sued.de