Datum: 23 juli 2008

Nieuwe wijkagent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Bas Rijfers is per 1 juni gestart als wijkagent in Nieuwerkerk aan den IJssel. Onder zijn hoede valt de wijk Zuidplas, waar het winkelcentrum 'Reigerhof', het Comenius Collega, Het Groene Hart Park, het IJsselpark en het industrieterrein 'De Hoogeveenen' zich bevinden.

Een veilige wijk creëer je samen De wijkagent gaat voor een veilige wijk. De wijkagent: "Een veilige wijk creëer je alleen door goed samen te werken met de bewoners in de wijk. Het contact met de bewoners in Nieuwerkerk vind ik heel belangrijk. Zij zijn mijn ogen en oren en vaak, zonder dat ze het in de gaten hebben, geven ze me allerlei belangrijke informatie waar ik wat mee kan. Bepaalde informatie kan bijvoorbeeld van belang zijn voor andere veiligheidspartners, zoals de gemeente of jongerenwerk. Met deze partners werk ik dan ook nauw samen. Indien nodig verwijs ik mensen door, want de politie kan niet alle problemen oplossen. In mijn contacten probeer ik altijd iedereen in zijn waarde te laten. Mijn motto: "Behandel iedereen zoals je ook zelf behandeld wilt worden."

Contact met de wijkagent Wijkagent Bas Rijfers is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. U krijgt dan een telefoniste van de politie Hollands Midden aan de telefoon die u doorverbindt. Belt u met uw mobiele telefoon, dan krijgt u eerst de landelijke telefooncentrale, waarna u vraagt naar de regio Politie Hollands Midden en vervolgens naar uw wijkagent. Als uw wijkagent op dat moment niet aanwezig is kan er een terugbel- of bezoekafspraak gemaakt worden.

Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan op www.politie.nl/hollands-midden en klik vervolgens boven in de navigatie op de link uw wijk.

---- --