Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Gaslek Cultuurpark Westergasfabriek

Persbericht

Datum: 23 juli 2008

Vannacht is door Waternet, Nuon en de Brandweer geconstateerd dat er een gaslek is in de buurt van de twee 'Bazenwoningen' op het Cultuurpark Westergasfabriek. In die gebouwen zit kinderopvang SamSam. Inmiddels zijn Brandweer, Nuon, Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Waternet en Stadsdeel Westerpark met onderzoek bezig.

De plek van het lek is bij benadering gelocaliseerd, het terrein is afgesloten met hekken en de kinderen van de kinderopvang zijn vanochtend opgevangen en in de raadzaal van het stadsdeelkantoor ondergebracht. Op dit moment vindt nog onderzoek plaats naar de exacte locatie van het gaslek. Die blijkt dieper te zitten dan eerst werd aangenomen.

Om bij de grondlaag te komen waarin zich vermoedelijk de verhoogde concentratie gas bevindt, moet door de gezonde opperlaag en onderliggende afdeklaag heen worden gegraven. Hierbij zijn extra veiligheidsmaatregelen vereist ter bescherming van de werknemers en volksgezondheid. Hoe snel dit onderzoek kan plaatsvinden is op dit moment niet bekend. De resultaten worden niet voor donderdag verwacht.

De horecavoorzieningen en andere gebouwen op het terrein zijn normaal toegankelijk.