PvdA Rotterdam


Reactie Peter van Heemst op vertrek Orhan Kaya

Wo 23 Jul 2008

De PvdA fractie heeft kennisgenomen van het persbericht van Groen Links waarin bekend wordt gemaakt dat Orhan Kaya stopt als wethouder Participatie en Cultuur.
De PvdA respecteert dat besluit en sluit zich aan bij de reactie van Anneke Verwijs: "Als je onvoldoende steun voelt dan is dit een verstandig en moedig besluit."
Fractievoorzitter Peter van Heemst heeft Orhan Kaya tijdens de coalitieonderhandelingen van april/ mei 2006 leren kennen als een solide en betrokken onderhandelaar.
"Toen heeft hij bij mij veel krediet en respect verdiend. Ik heb hem alleen al daarom waar dat kon en moest de afgelopen jaren gesteund. Orhan Kaya heeft het als wethouder niet gemakkelijk gehad, maar op zijn conto kunnen een aantal belangrijke prestaties worden geschreven, zoals het weer vol krijgen van de klassen voor inburgering. Daarin is Rotterdam een voorbeeld voor alle andere grote steden." Van Heemst hoopt dat Groen Links snel een nieuwe kandidaat-wethouder zal vinden, zodat die een "vliegende start" kan maken. "Er zijn een aantal lastige, maar mooie klussen op het gebied van Kunst en Cultuur te klaren en dus is het goed als de nieuwe wethouder zich snel gaat inwerken. "

Peter van Heemst