Gemeente Anna Paulowna


De Polderse kermis van 2008 wordt weer een leuke kermis!

We weten allemaal wat er gebeurd is tijdens de kermis 2007. Zo werd niet alleen de gemeente geconfronteerd met schades, maar ook inwoners van de gemeente Anna Paulowna. Bovendien kon de veiligheid van deelnemers niet altijd worden gegarandeerd. We hebben daarom besloten om de kermis in een ander jasje te steken. Let wel, dit is niet het einde van de kermis, het wordt alleen maar leuker!

Iedereen veilig

De gemeente wil dat iedereen zich veilig voelt tijdens de kermis en dat iedereen kan gaan en staan waar hij of zij wil. Vanaf 16 jaar mag je zwakalcoholische dranken drinken en vanaf 18 jaar mag je sterke alcoholische dranken drinken.

Wij willen niet dat er tijdens de kermis met bier over straat gelopen wordt. Daarvoor is jaren geleden al een maatregel in het leven geroepen. Deze is ook tijdens deze kermis weer van kracht. In de gehele bebouwde kom is het verboden om op straat alcoholhoudende drank te drinken. Ook mag je geen aangebroken flessen, blikjes of iets anders met alcoholhoudende drank bij je hebben. Dit geldt natuurlijk niet als je in een kroeg staat. Bij kroegen mag je gewoon drinken, maar als je weg gaat, laat je de biertjes staan.

Regels om je aan te houden

De gemeente heeft beveiligingsmensen ingehuurd en daarnaast een aantal regels gemaakt waar een ieder zich aan moet houden. De eerste gaat over hinderlijk drankgebruik. Daarover heb je in het vorige hoofdstuk al het nodige kunnen lezen.

Beveiligd evenemententerrein

De tweede regel is dat er een afgekaderd evenemententerrein komt. Als je je daar misdraagt en je luistert niet naar de waarschuwing van de beveiligingsmensen, dan wordt je het evenementengebied uitgezet. Mocht je dan denken ik wil weer de kroeg in en terug naar mijn bier, vergeet het maar! Je krijgt een boete van 130,- en als je dan toch voor de tweede keer het gebied in gaat, dan krijg je een boete van 140,- . De derde keer krijg je een dagvaarding en mag je alle dagen het kermisgebied niet meer in!

Dit betekent dat de kermis voor die persoon einde verhaal is. Voor die persoon is het mogelijk dat er ook consequenties zijn voor het kermisjaar 2009.

Toezichthouders

De beveiliging is in handen van SSC Beveiliging. De mensen van SSC beveiliging zijn allemaal gecertificeerd en worden aangesteld als toezichthouders van de gemeente Anna Paulowna. Dit betekent dat zij wel degelijk bevoegdheden hebben, zoals het vragen naar iemands identiteitsbewijs, tot aanhouding overgaan en overdragen aan de politie, of iemand het evenementengebied uitzetten, etc.

Onder de zestien niet in de kroeg!

Wij dringen er bij de eigenaren op aan dat het toegangsverbod voor kroeg en café voor jongeren onder de zestien jaar strikt gehandhaafd wordt! Verder gaan wij van het goede uit. Dat betekent dat onze inwoners komende dagen veel plezier hebben en natuurlijk kunnen genieten van een goede sfeer.

De officiële bekendmaking van deze maatregelen kun je inzien via de koppelingen onder dit bericht

080723 Diverse vergunningen in verband met de Polderse Kermis 2008 080723 Toezichthouders kermis aangesteld