Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 23 juli 2008

* POLITIE HOUDT AUTOINBREKER AAN
RUBROEK / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft dinsdagavond rond kwart over negen op de Spiegelnisserkade een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het inbreken in een auto. Tijdens een postactie zagen politiemedewerkers de Rotterdammer rond kwart voor negen 's avonds op de Spiegelnisserkade lopen. De man had veel aandacht voor geparkeerde auto's en vertoonde verdacht gedrag. Hierop volgden agenten hem. Omstreeks kwart over negen ging hij een geparkeerde auto binnen. Hierop hield de politie hem aan en bracht hem over naar het politiebureau. De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van de inbraak.


* AANHOUDING VERDACHTE MISHANDELING
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling. Dinsdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan het Vedergras. Ter plekke bleek dat een man een familielid bij de keel had gegrepen. Hij was er vervolgens vandoor gegaan richting de Hekelingseweg. Een 20-jarige jongen had striemen in zijn nek en een 42-jarige vrouw had gescheurde kleding door de man opgelopen. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een café. Ze hielden hem daar aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VERDACHTE VAN VERNIELING
BRIELLE / DE EILANDEN - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van vernieling van ondermeer een tuin. Dinsdagavond rond half acht kreeg de politie melding dat een man diverse vernielingen zou hebben gepleegd in een tuin van een woning aan de Lenaert Vechelstraat. Rond kwart voor acht zou hier een man voor de deur van een woning hebben gestaan. De bewoner had de deur niet open gedaan voor de man. De agressieve man, een bekende van de bewoner, is hierop omgelopen en heeft in een tuin een glazen schaal kapot gegooid. Daarna heeft hij circa 20 kroppen sla uit de tuin getrokken en meegenomen. Agenten hebben vervolgens een onderzoek in de omgeving ingesteld en zijn naar een woning in diezelfde straat gegaan. Daar hebben ze de 60-jarige bewoner aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VADER NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een vader aangehouden na een melding van huiselijk geweld. In de nacht van dinsdag op woensdag rond half twee kreeg de politie melding dat een jongen zou zijn mishandeld door zijn vader. Dit was gebeurd in een woning aan de Fazantstraat. De jongen was nu gegaan naar een familielid in een andere woning. De 16-jarige jongen vertelde dat hij te laat was thuisgekomen en dat hij daarna een klap van zijn vader had gehad en dat hij van de trap geduwd zou zijn. Hierop zijn agenten naar den woning gegaan van de vader en hielden daar de 41-jarige Rotterdammer aan, brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA DIEFSTAL IN SLOOPPANDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van materialen uit slooppanden. Dinsdagavond rond zes uur kreeg de politie melding van een diefstal uit slooppanden. Ter plaatse aan de Geyssendorfferweg treffen agenten op het dak van een slooppand twee mannen aan die bezig waren om ijzer te stelen uit het pand. Hierop zijn de twee mannen, een 17-jarige Rotterdammer en een 52-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden en overgebracht naar politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

STRUISENBURG / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft dinsdagavond rond kwart over zeven op Oostzeedijk een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte nam in een woning aan de Oostmaaslaan de pinpas en autosleutels van zijn 39-jarige ex-vrouw weg. Vervolgens reed hij met haar auto in de richting van het Oostplein. Gewaarschuwde politiemensen hielden de Rotterdammer aan op de Oostzeedijk en sloten hem op in het politiebureau. Uit onderzoek bleek hij onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 995 ug/l. De politie gaf de man een proces-verbaal en legde hem een rijverbod op.


* AANHOUDING NA VERNIELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden nadat deze een vernieling had aangebracht aan de Dakotaweg. Surveillerende agenten reden dinsdagavond rond kwart over zeven op de Dakotaweg met de kruising van de Noorderbreedte. Daar zagen ze op afstand een man die met een viltstift op een lantaarnpaal teksten aan het zetten was. Toen de vernieler in zijn ooghoeken de politiemensen zag, stopte hij snel de stift in zijn jaszak. Hij liep een voetgangersoversteekplaats op waar agenten de verdachte aanhielden. De 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel is overgebracht naar een politiebureau. Toen bleek dat de man zou worden ingesloten werd hij recalcitrant. Ondanks dat is de man ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING TWEE VERDACHTE NA KAPOTTE ACHTERRUIT

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat er een achterruit van een auto kapot was gemaakt. In de nacht van dinsdag op woensdag hoorden surveillerende agenten een harde klap. Toen ze direct hierop de Bajonetstraat inreden, zagen ze dat de achterruit van een auto kapot was. In de omgeving van de auto zagen zij nog twee verdachten. Hierop zijn de twee, een 16-jarige Rotterdammer en een 32-jarige Amsterdammer, aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die wilde doorrijden bij een alcoholcontrole. Donderdagavond rond negen uur waren politiemensen bezig met een alcoholcontrole op de Tjalklaan. Ze gaven een automobilist een stopteken, maar deze reed nog 20 meter door. Toen een politiemedewerker naar de auto liep om de bestuurder aan te spreken, gaf de man gas en reed weg. Een motorrijder achtervolgde de man en heeft het voertuig staande gehouden. De bestuurder had geen ID bij zich, maar bleek niet teveel alcohol te hebben gedronken. De 29-jarige Rotterdammer is hierop overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE POGING INBRAAK
Politiemensen van het district West hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 31-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van poging inbraak. Omstreeks kwart voor vier zou er worden ingebroken bij een rijwielhandel aan de Spanjaardstraat. Bij onderzoek bleek dat er niemand meer in het pand aanwezig was. Een getuige informeerde de agenten over het signalement van de inbreker. Even later zag men de verdachte, die voldeed aan de beschrijving van de getuige, lopen. Hij wordt er van verdacht met een paaltje een ruit van de rijwielhandel te hebben vernield. Hij is ingesloten.


* AANHOUDING NA BEDREIGING RET-MEDEWERKER

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die een RET-medewerker bedreigd had. Dinsdagavond rond elf uur stapte een groepje jongeren een tram in en veroorzaakte overlast. Toen de RET-medewerker het plaatsbewijs wilde controleren bleek dit niet te kloppen. De verdachte duwde het kaartje meerdere malen in het gezicht van de controleur. Hij bedreigde hierbij de RET-medewerker. Hierop is de verdachte aangehouden ter hoogte van de Dwarsdijk (Groot IJsselmonde) en overgebracht naar een politiebureau. De 21-jarige man uit Spijkenisse is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS VAN MAN IN
EUROPOORT - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks vijf uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Spijkenisse. Politiepersoneel zag de bestuurder van een personenauto op de N15 rijden met een snelheid van 177 km/u. Na de Thomassentunnel kwam een motorrijder voor de verdachte rijden. Hierop moest hij stevig remmen. Vervolgens bleef hij met een snelheid van 140 km/u, op nog geen 3 meter afstand, achter de motorbestuurder rijden. Hij vertoonde hierbij gevaarlijk en overlastgevend rijgedrag. De politie hield de Spijkenisser aan op de Punt en vorderde zijn rijbewijs in. Tevens ontving hij een proces-verbaal.


* AANHOUDINGEN NA INBRAAK IN AUTO'S
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee aangehouden verricht nadat de melding was binnengekomen dat mannen auto's aan het openmaken waren. Dinsdagochtend vroeg rond kwart over twee kreeg de politie melding dat enkele personen aan het inbreken waren in meerdere voertuigen die op de Battenoordhof geparkeerd stonden. De personen zouden vervolgens lopen richting de Oldegaarde. Politiemensen stelden daarop direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Oldegaarde in de richting van de Kerwervensingel zagen zij de personen lopen. Bij het zien van de agenten, zetten de verdachten het op een lopen. Zij renden tussen de flats door in de richting van de Herkingenstraat. Hierop hielden de agenten na een achtervolging twee verdachten aan. Een nog onbekende derde persoon is vermoedelijk het flatgebouw ingegaan. Op de galerij vonden politiemensen twee autoradio's en een schroevendraaier. Deze goederen zijn in beslag genomen. De twee, een 36-jarige Rotterdamse vrouw en een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* DIVERSE ZAKEN UIT MAASSLUIS
MAASSLUIS - Uit een kelderbox aan de Van Beethovenlaan hebben onbekenden tussen afgelopen maandag en dinsdag een drie jaar oude televisie weggenomen. Een computer die er bovenop stond heeft men laten staan. Een onderzoek wordt ingesteld. Bewoners op en rond de Hoeker klaagden dinsdag 22 juli over parkeeroverlast in de straat. Politiemensen zijn gaan kijken en hebben 11 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die hun auto buiten de parkeervakken hadden geparkeerd. E.e.a. wordt in de gaten gehouden. In de Jozef Israelslaan heeft met tussen afgelopen zondag en dinsdag een personenauto beschadigd. De Opel Corsa was aan de rechterzijde bekrast met een scherp voorwerp. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIEMENSEN IN BURGERKLEDING BEKEUREN VERDACHTE

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een jongen bekeurd voor gevaarlijke en overlastgevend gedrag bij de metro. Dinsdagmiddag rond half vier zagen politiemensen in burgerkleding twee jongens onder de slagboom lopen en vervolgens gingen dezen over het spoor het perron op bij metrostation Oosterflank. Hierop gaven de agenten beide jongens een bekeuring. Eén van de twee had geen ID bij zich. Hij (een 15-jarige Rotterdammer) is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* PONY'S WANDELEN NAAR EIGENAAR
STELLENDAM - De politie heeft geassisteerd bij het vangen van loslopende pony's. In de nacht van dinsdag op woensdag rond twaalf uur kreeg de politie melding van twee loslopende pony's. In de Meidoornstraat waren ze ontsnapt. De politiemensen gingen achter de pony's aan; deze gingen via de Voorstraat de Langeweg op. Bij een woning gingen ze het erf op en gingen daar grazen in de voortuin. De dieren bleken hier uiteindelijk ook thuis te horen. Agenten belden hierop de eigenaar uit bed die de pony's weer terugbracht. Het hek bleek per ongeluk open te staan waardoor ze konden ontsnappen.


* PREVENTIEVE INFORMATIE
BARENDRECHT - De politie heeft diverse auto's gecontroleerd en preventieve informatie uitgedeeld. Dinsdagmorgen tussen half tien en tien uur controleerden agenten diverse auto's die geparkeerd stonden aan de Stationsweg. Dit om te kijken of er waardevolle goederen in lagen en of dat te zien was van buiten af. Ze zagen 5 auto's waarin autoradio's met frontjes nog te zien waren, in 6 auto's zat nog een navigatiesteun op de voorruit, in één auto lag nog een jas en in één auto stonden diverse dozen waarvan ook niet te zien was wat er in zat. Hierop deelden agenten de preventiefolders uit.


* POLITIE HOUDT (NOG) TWEE VERDACHTEN AAN VOOR SCHIETEN MET LUCHTDRUKWAPENS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft zaterdagochtend 19 juli nog twee mannen van 19 jaar uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor het schieten met luchtdrukwapens in het Schollebos. Donderdagavond omstreeks kwart over elf op de Bermweg werd nabij een skatebaan in het Schollebos een groep jongeren beschenen met een laserstraal. Hierop gingen zij zoeken in de bosjes en troffen twee jongens aan. En van de jongens rende weg, de andere jongen, een 20-jarige jongen uit Capelle aan den Ijssel, werd door de groep tegen gehouden. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politiemensen namen een gasdrukwapen, dat hij bij zich droeg, in beslag. Na onderzoek hebben politieagenten zaterdagochtend 19 juli nog twee andere verdachten aangehouden. Zij hadden ieder een luchtdrukwapen geleend van de 20-jarige verdachte. Het drietal bleek op maandag, woensdag en donderdag in het bos geschoten te hebben met de wapens. De politie heeft de drie wapens in beslag genomen en de mannen een proces-verbaal gegeven.