NCRV

Babyboom Het vervolg

Een pasgeboren tweeling en onrustige eerste maanden in vierde aflevering Babyboom Het vervolg

Donderdag 24 juli

21.20 uur, Nederland 1

In de eerste reeks Babyboom maakten we kennis met Kitty en Micha, die vruchtbaarheids-problemen hebben. Het stel had al heel wat behandelingen ondergaan, maar altijd zonder resultaat. Kitty en Micha zijn onder behandeling gegaan bij dokter Bots, de vaste deskundige van Babyboom. Babyboom was er bij toen ze een punctie lieten uitvoeren. Goed nieuws volgde: ze kregen telefonisch te horen dat ze in verwachting waren. Babyboom nam destijds ook een kijkje bij de eerste echo, een emotioneel moment want Kitty bleek na al die jaren zwanger te zijn van een tweeling! Caroline Tensen gaat in Babyboom Het vervolg op kraamvisite om de meisjes Mila en Izzy te bewonderen.

Ook gaat Babyboom Het vervolg op kraambezoek bij Brigitte en Kees. Hun zoontje Timo is te vroeg geboren en hoewel in eerste instantie alles goed leek, heeft Timo in de eerste dagen toch een infectie opgelopen. Hierdoor kreeg hij een ernstige darmaandoening en uiteindelijk zorgden verklevingen en littekenweefsel er zelfs voor dat zijn darmen werden afgekneld. Een operatie was noodzakelijk en door complicaties moest Timo twaalf weken in het ziekenhuis blijven. Sinds twee maanden is hij thuis, maar dat viel in het begin niet mee. Timo was erg onrustig en huilde ontzettend veel. Vooral voor Brigitte was dit erg zwaar.

Het stel Shirley en Marco probeert al drie jaar zwanger te raken. Vorig jaar zijn Shirley en Marco begonnen met IVF. Hiervoor is Marco gestopt met roken en minder koffie gaan drinken, waardoor de kwaliteit van zijn zaad aantoonbaar verbeterd is. Shirley en Marco zijn bezig met de tweede behandeling. Babyboom Het vervolg gaat met Marco en Shirley mee naar het ziekenhuis waar de eicelpunctie wordt uitgevoerd. Een spannende tijd breekt aan voor het stel, want Marco wordt binnenkort voor 4 maanden uitgezonden naar Afghanistan. Dit is hun laatste kans voor Marcoâs vertrek.