Ingezonden persbericht Persbericht

Woensdag 25 juni, 2008

Fotografen Bothof en Bakker omarmen KidsRights met deel opbrengst Pure India boek

Schiedam - Fotografen Henk Bothof en Martin Bakker, die half september hun eerste fotoboek Pure India presenteren, schenken een deel van de opbrengsten aan een het goede doel KidsRights. Bothof en Bakker kozen voor KidsRights omdat zij hulp bieden aan kindslaven en straatkinderen in India, tevens omdat bij KidsRights donaties zonder aftrek van kosten naar de projecten gaan.

KidsRights zorgt met deze specifieke projecten in India dat kinderen voedsel, onderdak, onderwijs medische zorg en bescherming krijgen. Daarnaast proberen zij de slachtoffers een betere toekomst te bieden en hun gevoel voor eigenwaarde terug te geven. Henk Bothof: "Martin en ik hebben al zoveel ellende in India gezien. De kloof tussen arm en rijk is enorm. Een kind kan zich niet weren en evenals Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Desmond Tutu, zijn wij erg onder de indruk van deze organisatie. Tutu zei:"KidsRights geeft een stem aan hen die geen stem hebben."

In eerste instantie zou een deel van de opbrengst naar People's Trust gaan. Door interne problemen binnen de organisatie hebben de fotografen besloten voor een andere organisatie te kiezen die Indiaanse kinderen centraal stelt.

Pure India beslaat beelden van bevolkingsgroepen die dicht bij de natuur staan en onbekend zijn met westerse normen en waarden. De kleurrijke Boedistische monniken en stammen als de Jat, Rabari, Gadaba en Bonda zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd dankzij goede communicatie met een gids die de taal spreekt, de mensen kent en hen gerust stelt. Die ontspannenheid ademen de foto's uit. Met deze beelden creëert het duo een document van beschavingen die er straks mogelijk niet meer zijn. Overigens wordt het voorwoord verzorgd door presentatrice Floortje Dessing, bekend van diverse reisprogramma's en omroep LLink.

Naast het boek, is er vanaf 24 juli divers fotowerk van hen te zien in de befaamde OPERA GALLERY in Singapore, voornamelijk ook uit Afrikaanse landen. Londen heeft tevens interesse getoond.

Bestellen:

Pure India
Pure India
Floortje Dessing