Ingezonden persbericht

Persbericht

Donderdag 29 mei, 2008

Fotografen Bothof en Bakker trekken zich eveneens terug van goed doel People's Trust

Schiedam - Fotografen Henk Bothof en Martin Bakker, die half september hun eerste fotoboek Pure India presenteren, hebben zich teruggetrokken van het goede doel People's Trust. Het tweetal dat met Pure India een beeld geeft van de traditionele schoonheid van diverse tribale volken en Boedistische monniken, zijn niet langer bereid om de organisatie financieel te ondersteunen. Een deel van de opbrengst van het boek zou naar People's Trust gaan, maar nu blijkt dat het intern 'rommelt' binnen de organisatie, hebben de fotografen besloten een ander goed doel te gaan ondersteunen.

Naast de fotografen zijn ook ambassadrice Yolanthe Cabeau van Kasbergen en bestuurslid Arjan Erkel weg bij People's Trust, omdat zij eveneens het vertrouwen in de organisatie kwijt zijn. Bothof en Bakker hebben geïnformeerd naar de negatieve berichtgeving over de organisatie en die is van diverse kanten bevestigd. Inmiddels is het tweetal op zoek naar een ander goed doel dat gerelateerd is aan India, het land dat centraal staat in hun debuutboek.

Pure India beslaat beelden van bevolkingsgroepen die dicht bij de natuur staan en onbekend zijn met westerse normen en waarden. De kleurrijke Boedistische monniken en stammen als de Jat, Rabari, Gadaba en Bonda zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd dankzij goede communicatie met een gids die de taal spreekt, de mensen kent en hen gerust stelt. Die ontspannenheid ademen de foto's uit. Met deze beelden creëert het duo een document van beschavingen die er straks mogelijk niet meer zijn. Overigens verzorgt presentatrice Floortje Dessing, bekend van diverse reisprogramma's en omroep LLink, het voorwoord.
Naast het boek, is er vanaf 24 juli divers fotowerk van hen te zien in de befaamde OPERA GALLERY in Singapore, voornamelijk ook uit Afrikaanse landen. Ook Londen heeft al interesse getoond.

EINDE PERSBERICHT