Ingezonden persbericht

Imation introduceert baanbrekende tape van 1 terabyte

Nieuwe tape-drive vereenvoudigt mediabeheer met hoogste capaciteit per tape in enterprise tapemarkt

Hoofddorp, 24 juli 2008 - Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, introduceert een nieuwe enterprise tape voor de Sun StorageTek(TM) T10000B tape-drive, die met een opslagcapaciteit van maar liefst 1 terabyte over de hoogste gegevenscapaciteit per tape in de zakelijke markt beschikt. Het Sun StorageTek T10000 tape-drive formaat maakt gebruik van Imation´s Tera Ångström-technologie, een dunne-laagtechnologie die de opslagcapaciteit van 1 terabyte mogelijk maakt. Imation´s Precision-Tracking 'N Pattern' Servo-schrijf-technologie zorgt daarnaast voor een zeer precies referentiepatroon waarmee de aanliggende tracks op de tape worden geschreven, geschikt voor meer dan één terabyte aan gegevens.

"Klanten kunnen hun investering in opslagmedia verzekeren en hun uitgaven op het gebied van IT maximaliseren dankzij de backward read/write compatibility en de bewezen compatibility met enterprise tapelibraries van Sun StorageTek", zegt Tom Maiorano, senior director WW Storage Media Business bij Sun Microsystems. "De combinatie van Sun´s nieuwste enterprise tapedrive-ontwerp en Imation´s jarenlange kennis van media heeft geresulteerd in de snelle verwerkingscapaciteit van 1 terabyte."

"Imation houdt zich al meer dan 50 jaar bezig met de verbetering van tapetechnologie en blijft toegewijd aan het leveren van geavanceerde opslagoplossingen voor tape, om aan de vraag van het bedrijfsleven te kunnen voldoen", zegt Subodh Kulkarni, vice president, Global Commercial Business, R&D and Manufacturing bij Imation. "Toen we in 2004 aan het Tera Ångström-project begonnen, hadden we onszelf ten doel gesteld voor het einde van het decennium een tape te leveren met een capaciteit van 1 TB. Daarom zijn we zeer tevreden deze mijlpijl in samenwerking met Sun te hebben bereikt en klanten te kunnen blijven ondersteunen bij het vergroten en beschermen van hun geautomatiseerde investeringen in tape-libraries."

Imation technologies verenigd in Sun StorageTek T1000-media, bestaat uit:

Precision-Tracking 'N Pattern' Servo Writing
Een gepatenteerd, meervoudig uitgevoerd amplitude-gebaseerd servopatroon voor een tracking precision van 40 tot 50 nanometer.

Tera Ångström-technologie
Dit unieke productieprocédé is een verzamelnaam voor drie verbeterde fabricagetechnieken:

Luchtpersen: De metaaldeeltjes worden onder de hoge druk (meer dan 650 atmosfeer) van twee tegen elkaar in gerichte luchtstralen tegen elkaar geblazen, waardoor miniscule klonteringen van de metaaldeeltjes uiteen worden geblazen en uiteenvallen in afzonderlijke, slechts nanometersgrote metaaldeeltjes.

Beheerst drogen: De metaaldeeltjeslaag wordt onder getemperde omstandigheden gedroogd met een beheerste, zachte luchtstroom, terwijl magneetspoelen zorgen voor uiterst nauwkeurig gelijkrichten van de metaaldeeltjes. Zo worden oneffenheden voorkomen en ontstaan de omstandigheden voor een maximale gegevensdichtheid.

Kalanderen: Zeer glad afgewerkte walsen vlakken het magneetoppervlak van de tape zozeer af dat oneffenheden alleen nog in ångström uitgedrukt kunnen worden. Een ångström (10-10 meter) is een tiende nanometer of een tiende van een miljardste meter. Voor het begrip: een vel papier is een miljoen ångström dik. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de opnamedichtheid nog hoger kan zijn en dat de tapecassette een zeer hoge opslagcapaciteit biedt.

Beveiligde tape-constructie
Een speciaal verticaal spoelslot beveiligd de tapespoel intern wanneer de tape niet in de drive zit. Een gepatenteerd ontwerp van het middenstuk voorziet in een betrouwbaardere locatie voor het middenstuk van de tape naar de daadwerkelijke tape-drive route. Beide zijn de voornaamste factoren voor het bereiken van uitstekende tape-prestatie vereist in datacenters.

Prijs en beschikbaarheid
De Sun Storage Tek T10000B tape-tape is vanaf heden verkrijgbaar bij de erkende wederverkopers. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op www.imation.nl/verkooppunten.
Adviesprijzen (inclusief BTW):

Over Imation
Imation Corporation is fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en hard-discs. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapetapes worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten, flash drives en harddiscs wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Tevens is Imation de exclusieve licentiehouder van TDK opnamemedia, een van ´s werelds marktleiders. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.