Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Onderzoek van CheapTickets.nl wijst uit:
Nederlander ergert zich aan zwetende buurman in het vliegtuig

Oosterhout, 24 juli 2008 - Lang wachten, krappe stoelen, onvriendelijk cabinepersoneel en zwetende medepassagiers. De Nederlander heeft heel wat om zich aan te ergeren tijdens een vliegreis. Weerhoudt dat hem ervan in het vliegtuig te stappen? Nee! Vrijdag 25 juli meet Schiphol de drukste dag van het jaar. Naar schatting maken die dag 175.300 reizigers gebruik van de luchthaven, waaronder 89.300 vertrekkende passagiers.

Van deze passagiers zal een kwart geen leuke vliegreis tegemoet gaan. Dit blijkt uit onderzoek van CheapTickets.nl in samenwerking met TNS NIPO. Zij vroegen vliegtuigpassagiers naar hun bevindingen aan boord. Met als resultaat de volgende ergernissen.

Top 5 ergernissen in vliegtuig
1. Krappe zitplaatsen (76%)
2. Zeurende en krijsende kinderen aan boord (44%)
3. Luidruchtige medepassagiers (32%)
4. Zwetende buurman (23%) en
5. Geringe informatie bij vertraging (17%)
Op de voet gevolgd door slechte catering (14%), vieze toiletten (13%) aan boord en onvriendelijk cabinepersoneel (12%).

Vliegen populair
Toch wint het vlieggemak het van het ongemak. Jaarlijks kiest volgens het ContinuVakantieOnderzoek 37% van de vakantiegangers voor het vliegtuig als het om een lange vakantie gaat. En blijkt uit het TNS NIPO-onderzoek van CheapTickets.nl dat 75% van de Nederlanders het prima vindt om te vliegen. 38% vindt het zelfs leuk!

Over het onderzoek
Het onderzoek over ergernissen tijdens het vliegen is uitgevoerd door TNS NIPO onder ruim 600 vliegreizigers.

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals.
CheapTickets.nl maakt deel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA). Zie ook www.cheaptickets.nl

/// EINDE PERSBERICHT ///

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht