---
Datum: 24 juli 2008

Oegstgeest Jongen met luchtdrukwapen opgepakt De politie heeft woensdag 23 juli rond 15.00 uur bij het Boerhaaveplein een 17 jarige jongen uit Oegstgeest aangehouden die in het bezit was van een luchtdrukwapen. Een getuige meldde de politie dat hij had gezien dat er twee jongens over straat liepen waarvan er één een vuurwapen in zijn broeksband had. De politie trof bij de brug bij het Boerhaaveplein een groep jongens waaronder de verdachte. In 1e instantie ontkende hij het wapen te hebben. Al snel bleek dat hij zich daar van had ontdaan door het achter hem in bosjes te gooien en gaf hij toe dat het zijn eigendom was. De politie heeft het wapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor de Wet Wapens en Munitie.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft donderdag 24 juli het rijbewijs ingenomen van een 42 jarige man uit Leiden. Rond 01.40 uur reed hij onder invloed van alcohol met zijn bromfiets over de Magdalene Moonstraat. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 840 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Zevenhuizen Politie neemt rijbewijs in De politie heeft woensdag 23 juli het rijbewijs ingenomen van een 63 jarige automobilist uit Zevenhuizen. De man werd rond 15.25 uur op de Van der Duynlaan gecontroleerd nadat de politie van een Haagse collega in vrije tijd een melding kreeg dat hij vermoedde dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Hij had namelijk nogal wat rijbaan nodig. Bij de controle bleek al snel van drankgebruik. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 665 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Gouda Aanhouding voor belediging en bedreiging agenten De politie heeft woensdagavond 23 juli een 55 jarige man uit Schoonhoven aangehouden nadat deze rond 22.00 uur op het Kleiwegplein twee agenten beledigde en bedreigde. De man was het niet eens met de bekeuring die hij van de agenten kreeg voor het lopen door een rood voetgangerslicht. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Gouda Verdachten aangehouden van inbraak in woning De politie heeft donderdag 24 juli rond 03.00 uur drie mannen uit Gouda van 21, 22 en 23 jaar aangehouden. Zij reden in een auto die de politie controleerde na een melding dat een bewoner van een woning aan de Vlietenburg twee inbrekers had overlopen. De man liep rond 02.45 uur naar beneden en zag toen twee mannen snel wegrennen. De politie werd gewaarschuwd en doorzocht onmiddellijk de wijk. Daar stuitte de politie op de auto die eerder die nacht als was gezien aan de Vlietenburg. In de kofferbak troffen de agenten meerdere inbraakwerktuigen aan. De politie verdenkt de mannen er dan ook van dat zij betrokken zijn bij de inbraak. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

----------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --