Ingezonden persbericht


HARMONIX, MTV GAMES EN EA VERSCHEPEN ROCK BAND DIT JAAR NAAR ZEVEN EXTRA LANDEN

Het prijswinnende muziekspel komt

naar Italië, Spanje, Zwitserland, Zweden, België, Nederland en Luxemburg

Schiphol-Rijk, 24 juli 2008 De wereldtournee van Rock Band stopt dit jaar in zeven extra landen. Harmonix, de toonaangevende ontwikkelaar van op muziek gebaseerde spelen en MTV Games, een onderdeel van Viacom s MTV Networks (NYSE: VIA, VIA.B), in samenwerking met marketing en distributiepartner Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), hebben vandaag plannen bevestigd om het prijswinnende muziekvideospel Rock Band later in het jaar in zeven extra landen uit te brengen.

Rock Band maakt een exclusieve start op de Xbox 360" videogame- en entertainmentconsole van Microsoft in Italië, Zweden, Spanje, Zwitserland, België, Nederland en Luxemburg en wordt op 24 juli voor het eerst geleverd. Later in de herfst zal Rock Band in deze landen ook voor andere platforms beschikbaar komen.

Rock Band is een volledig nieuw platform voor muziekliefhebbers en gamers om muziek te maken. Het spel daagt spelers uit om een band te vormen en een tournee te maken op zoek naar roem en fortuin, waarbij lead/basgitaar, drums en zang beheerd moeten worden. Met meer master recordings dan enig ander muziekspel, bevat Rock Band een aantal van 's werelds grootste rockartiesten en omvat het elk soort rock, van alternatieve en klassieke rock tot heavy metal en punk.

Naast de 58 tracks van de Noord-Amerikaanse versie, bevat Rock Band negen extra tracks voor de Europese versie:


* Die Toten Hosen Hier Kommt Alex

* Juli Perfekte Welle

* H-Block X Countdown to Insanity

* Blur Beettlebum *

* Oasis Rock n roll star

* Tokio Hotel Monsoon

* Muse Hysteria

* Les Wampas Manu Chao

* Playmo New Wave

(*geeft aan dat het om een cover song gaat)

Rock Band bevat meer dan 200 songs die op dit moment op cd en via aankoop en download in Noord-Amerika en Europa beschikbaar zijn; wekelijks komen meer titels beschikbaar. Voor 160 Microsoft Points per stuk zijn tracks leverbaar op de Xbox 360. Zie voor een volledig overzicht van de op dit moment verkrijgbare Rock Band songs: http://www.rockband.com/dlc

Sinds de verschijning in Noord-Amerika in 2007 heeft Rock Band ruim 40 prijzen gewonnen, waaronder de Game Critics Award: Best of Show E3 2007 en drie prijzen op de 11e Annual Interactive Achievement Awards waaronder Outstanding Innovation in Gaming, Family Game of the Year, en Outstanding Achievement in Soundtrack.

Rock Band is als 12+ gewaardeerd door PEGI.

Voor meer informatie over Rock Band en Harmonix Music Systems, ga naar www.rockband.com en www.harmonixmusic.com

Ontwikkeld door Harmonix, MTV Games is de uitgever van Rock Band. EA is de exclusieve distributie- en marketing partner voor Rock Band.

###

Over MTV Networks

MTV Networks, een onderdeel van Viacom (NYSE: VIA, VIA.B), is een van 's werelds vooraanstaande makers van programma's en mediamateriaal voor alle media-platforms. MTV Networks, met wereldwijd ruim 150 kanalen is eigenaar en uitvoerende van de volgende tv-programmadiensten: MTV: MUSIC TELEVISION, MTV2, VH1, mtvU, NICKELODEON, NICK at NITE, COMEDY CENTRAL, TV LAND, SPIKE TV, CMT, NOGGIN/THE N, VH1 CLASSIC, MTVN INTERNATIONAL en THE DIGITAL SUITE FROM MTV NETWORKS, een pakket van 13 digitale diensten, al deze netwerken zijn handelsmerken van MTV Networks. MTV Networks maakt contact met zijn publiek via de degelijke klantproducten en de ruim 300 interactieve eigendommen wereldwijd, waaronder online, breedband, draadloze en interactieve televisiediensten en heeft ook licentieovereenkomsten, joint ventures, en belangenafspraken waarbij alle programmadiensten wereldwijd te bekijken zijn.

Over MTV Games

MTV Games is gericht op het maken, marketen en publiceren van kwalitatief hoogstaande en innovatieve interactieve producten die van belang zijn voor het publiek van MTV en die de kernwaarden van het merk MTV Networks aanvullen.

Over Harmonix Music Systems, Inc Harmonix Music Systems, Inc., gevestigd in Cambridge, MA, en opgericht in 1995, is de belangrijkste ontwikkelaar van muziekgerichte videospelen. Harmonix is opgericht door Alex Rigopulos en Eran Egozy, voor het ontwikkelen van nieuwe manieren waarop niet-musici de unieke vreugde kunnen ervaren die uit musiceren voortkomt en ze zijn pioniers op het gebied van muziek- en ritmespelen in de VS. Bezoek