Ingezonden persbericht


Persbericht

Kelly Outsourcing & Consulting Group helpt HR-afdelingen door Recruitment Process Outsourcing

Den Haag, 24 juli 2008 De Kelly Outsourcing & Consulting Group (OCG) onderdeel van Kelly Services, wereldwijde speler op het gebied van Human Resources - concentreert zich op Recruitment Process Outsourcing (RPO). Uit onderzoek van Kelly OCG is gebleken dat meer dan 75% van de HR-managers geïnteresseerd is in RPO. Kelly OCG maakt deel uit van de Human Resources Outsourcing Association, een onafhankelijk kennisplatform dat gespecialiseerd is in de HR-markt en haar problemen. Mede daardoor kan Kelly OCG goede oplossingen vinden voor de krapte op de HR-markt.

Het is steeds moeilijker om op het juiste moment de juiste mensen te vinden vanwege de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Kelly Services biedt een aantal expertises aan die organisaties kunnen ondersteunen bij het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-issues en het verlichten van de werkdruk op de HR afdeling.

Eén van die expertises is Recruitment Process Outsourcing (RPO); de ontwikkeling voor een HR-oplossing met externe ondersteuning. Kort gezegd: Kelly OCG kan het hele recruitmentproces uit handen nemen van de HR-afdeling, dit is kosten- en tijdsbesparend.

RPO kan in iedere bedrijfssector worden toegepast, voor bijvoorbeeld de industrie tot de financiële dienstverlening. Uit onderzoek is gebleken dat binnen veel organisaties interesse is voor RPO. Meer dan 75% van de ondervraagden is bereid om dit te overwegen. De drie belangrijkste criteria om een RPO-partner in te schakelen, zijn: wervingskwaliteiten, kennis van de arbeidsmarkt en kosten(besparing).

Volgens Dick Vleesenbeek, Business Development Director EMEA van de Kelly Outsourcing & Consulting Group ervaart iedereen in Nederland een toegenomen zakelijkheid. Directies verlangen steeds meer resultaat van de HR-afdeling. De handschoen wordt door HR-directeuren en -managers opgepakt en zij ontplooien initiatieven om de organisatie en de HR-afdelingen succesvoller en kostenkritischer te laten zijn. Vanuit mijn praktijkervaringen zie ik dat de HRM-functionaris en -manager - zowel op het niveau van de organisatie als binnen de eigen afdeling - aan de slag gaan en actief inspelen op de veranderde marktsituatie en die toegenomen zakelijkheid.

Kansen voor outsourcing

Kelly OCG is altijd op de hoogte van de nieuwste wensen van de HR-managers. Daarnaast wordt in samenwerking met de Human Resources Outsourcing Association - jaarlijks het Global RPO Report uitgebracht. Door haar jarenlange en wereldwijde ervaring (Kelly OCG is een van de founding members van de HROA en biedt al sinds 1995 RPO aan), kan Kelly OCG proactief meedenken met de HR-afdelingen die haar als RPO-partner inzetten.

Wat opvalt uit diverse gepubliceerde onderzoeken en de vele gesprekken is dat meer dan de helft van de geïnterviewde HRM ers tevreden is over het huidige functioneren en presteren van de eigen HR-afdeling , stelt Vleesenbeek. Men beoordeelt de eigen prestaties vooral op de kwaliteit van HR-dienstverlening en de toegevoegde waarde voor het primaire proces.

Zeer opvallend is, dat kosten en de beschikbaarheid van HR niet worden genoemd terwijl men vindt dat er voldoende inzicht is in kosten en kwaliteit van de HR-dienstverlening in hun organisatie. Tegelijkertijd vindt men dat er zowel kwaliteits­verbeteringen als kostenbesparingen mogelijk zijn. Bijna dertig procent van de ondervraagden gaf aan te denken dat de kwaliteit van de HR-afdeling sterk te verbeteren is. Wat betreft kosten denken vooral de HR-managers dat er aanzienlijke besparingen mogelijk zijn.

Om deze besparingen en kwaliteitsverbeteringen te realiseren, wordt uniformeren van HR-processen als meest geschikte optimalisatiescenario gezien, direct gevolgd door een volgende stap: outsourcing , aldus Vleesenbeek. Met name voor Recruitment Proces Outsourcing (RPO) en het totaal managen van alle flexibele inhuur (Vendor Management) zijn er behoorlijke kansen voor outsourcing.

Kelly Services, Kerkplein 3, 2513 AZ DEN HAAG
Telefoon: 070 - 426 28 00, website: www.kellyservices.nl, website Kelly Outsourcing & Consulting Group: www.kellyocg.com

Over Kelly Services

Als wereldwijde speler op het gebied van Human Resources, richt Kelly Services zich op werving en selectie van tijdelijk en vast personeel, on-site management en HR-oplossingen. Vertegenwoordigd in 37 landen wereldwijd, waaronder Nederland met 22 locaties, staat Kelly Services in de top-5 van s werelds grootste uitzendorganisaties.

Kelly Services biedt personeelsoplossingen en -diensten voor opdrachtgevers in tal van sectoren zoals: accountancy en finance, call center, kantoorservices, marketing, ICT, (lichte) industrie, techniek, wetenschap en farmacie, onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast zijn er drie business units voor personeelswerving binnen enkele specifieke markten: Kelly Information Technology Resources, Kelly Financial Resources en Kelly Scientific Resources. HR-oplossingen worden via de divisie Kelly Outsourcing & Consulting Group aangeboden.

Over Kelly Outsourcing & Consulting Group

Gesteund door de kracht en de traditie van de Kelly® -naam, brengt Kelly Outsourcing & Consulting Group meer dan 60 jaar ervaring met zich mee bij de ontwikkeling van HR initiatieven van de opdrachtgever en levert uitvoerige ondersteuning bij HR behoeftes.

Als een gespecialiseerd bedrijfsonderdeel van de Kelly Outsourcing & Consulting Group, is Kelly HR-Consulting een wereldwijde strategische partner en voorziet in raadgevende human capital oplossingen die kritieke, zakelijke doelstellingen aanpakken. Onze consultants ontwikkelen en leveren vernieuwende projecten en oplossingen in personeelsstrategie, wereldwijde mobiliteit, training en opleiding. Daarnaast leveren wij ervaren, gespecialiseerde experts voor alle HR-functies op een interim-basis.

Meer informatie over Kelly Outsourcing & Consulting Group: www.kellyocg.com

________________________________________________
Voor redactionele informatie, foto of interview:

Influx PR Suzanne Weuring/ Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: kellyservices@influx-pr.com

Pb0408