Ingezonden persbericht


Colubris betreedt onderwijsmarkt met 11n-technologie

Colubris 802.11n WLAN- infrastructuur biedt veilige en snelle toegang tot schoolnetwerk

Breda, 24 juli 2008 - WLAN-leverancier Colubris Networks levert een nieuwe 802.11n WLAN-infrastructuur die ideaal is voor onderwijsinstellingen. Hiermee krijgen personeel en studenten draadloze toegang tot het interne schoolnetwerk en het internet. Het resultaat is een infrastructuur die optimaal veilig is, gemakkelijk te beheren en gebruiksvriendelijk. Het WLAN-netwerk met 802.11n-technologie is daarnaast ook nog eens zeer snel en klaar voor de nieuwe generatie applicaties en diensten. Colubris installeerde dergelijke infrastructuren onlangs bij de XIOS Hogeschool Limburg in Hasselt (België) en de Mesa Public Schools in Arizona (Verenigde Staten).

De nieuwe WLAN-infrastructuur op basis van 802.11n biedt studenten en onderwijspersoneel een ongekend niveau van mobiele toegang tot belangrijke informatie en bronnen. Daarnaast kan een onderwijsinstelling een groot aantal applicaties via het draadloze netwerk beschikbaar maken, waaronder studenteninformatie, internetomgeving, e-mail, e-learningomgeving, bibliotheekbeheer en streaming video's. De Colubris-netwerken zijn met name geschikt voor grotere onderwijsinstellingen met veel leerlingen en meerdere locaties.

Zowel de Mesa Public Schools in Arizona als de XIOS Hogeschool Limburg profiteren van het beheergemak en de snelheid van hun nieuwe WLAN-infrastructuur. De XIOS Hogeschool heeft campussen in Hasselt en Diepenbeek in Belgisch Limburg. Op dit moment telt het instituut zo'n 3.000 studenten en 230 medewerkers. De Mesa Public Schools in de staat Arizona in de Verenigde Staten omvatten gezamenlijk meer dan 10.000 medewerkers. Zij verzorgen het onderwijs voor ongeveer 75.000 leerlingen op 97 verschillende schoollocaties.

"Het draadloze netwerk is in de eerste plaats een service voor onze studenten", zegt Turan Ascioglu, netwerkbeheerder bij de XIOS Hogeschool Limburg. "We wilden overal op het schoolterrein betrouwbare draadloze toegang realiseren tot ons centrale netwerk. Dit alles op een zeer veilige en kosteneffectieve manier. Veel van onze educatieve multimedia-applicaties vereisen een grote bandbreedte om optimaal te functioneren. Met het 802.11n-netwerk loopt niemand meer tegen beperkingen aan. Voor de veiligheid is het prettig dat studenten niet langer hun laptops aan hoeven te sluiten op het vaste netwerk. In het verleden kwam het voor dat studenten een kabel uit een vaste pc trokken en die aansloten op hun laptop. Het is duidelijk dat dat vanuit beveiligingsoogpunt geen goede zaak is, omdat je niet weet wat er op al die laptops staat."

De XIOS Hogeschool Limburg schakelde een lokale IT-dienstverlener in voor de implementatie van het draadloze netwerk, dat is gebaseerd op vijf MAP 330- en vijf MAP 320-access points, een MSC 5200 Controller en RF Manager voor de beveiliging. Het draadloze netwerk is verdeeld over de twee locaties van de hogeschool in Diepenbeek en Hasselt. Een locatie-inventarisatie werd gestart waarbij de beste plaatsen voor de access points in kaart werden gebracht. Vervolgens implementeerde het bedrijf het netwerk.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Colubris biedt als enige een duidelijke grafische interface die een compleet overzicht biedt van alle access points en hun werking. Dit biedt netwerkbeheerders een uitstekend overzicht. Daarnaast zorgt het systeem er automatisch voor dat een wijziging op alle relevante plaatsen wordt doorgevoerd. Het beveiligen gebeurt via de RF Manager. Dit is een totaaloplossing voor inbraakdetectie en -preventie van draadloze netwerken. Met deze oplossing zijn verkeerd geconfigureerde access points snel op te sporen. Ook houdt RF Manager aanvallen op access points tegen en classificeert het access points en cliëntapparatuur automatisch als betrouwbaar of onbetrouwbaar.

"De WLAN-projecten op zowel de Xios Hogeschool Limburg als de Mesa Public Schools zijn ideaal om de mogelijkheden te laten zien van het 802.11n draadloze netwerksysteem van Colubris", zegt Tom Racca, vicepresident Marketing bij Colubris. "De apparatuur van Colubris is namelijk ideaal voor onderwijsinstellingen. Het systeem is niet alleen zeer kosteneffectief, het komt ook tegemoet aan de hoge prestatie-eisen die moderne scholen tegenwoordig stellen aan een draadloos netwerk."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award. Voor meer informatie: www.colubris.com.