Ingezonden persbericht


Foto credits: Bas losekoot

PERSBERICHT

Hilversum, 24 juli 2008

Volledige cast Schnitzelparadijs bekend

De volledige cast van Het Schnitzelparadijs is bekend! Naast Tygo Gernandt, Yahya Gier, Gürkan Küçüksentürk en Micha Hulshof gaan ook Eva van de Wijdeven, Sanne Vogel, Jose Klaasse, Arent Jan Linde, Dick van den Toorn en Peer Mascini aan de slag in het inmiddels beruchte restaurant De Blauwe Gier. De nieuwe multiculturele keukenploeg zorgt voor een hilarische en doldwaze tiendelige comedyserie waar de absurditeit vanaf spat. Het Schnitzelparadijs is vanaf 7 september om 21.15 uur te zien bij BNN op 3.

Het Schnitzelparadijs is gebaseerd op de gelijknamige bioscoophit uit 2005. Het verhaal speelt zich echter af vóór de film. Hier is Sander nog een onschuldige jongen die uitdaging in zijn leven zoekt en daarom een reis naar Afrika plant. Om geld hiervoor te sparen, solliciteert hij bij het restaurant De Blauwe Gier. Maar zijn nieuwe baantje blijkt één grote verschrikking. Op zijn allereerste werkdag krijgt hij de ene na de andere ontgroeninggrap voor zijn kiezen en hij zweert plechtig nooit meer terug te komen.

Maar dan ontmoet Sander de beeldschone Femke. Hij wordt verliefd en besluit zijn functie als sopkop toch nog maar even aan te houden, alle vreselijke werkomstandigheden ten spijt. Dat betekent namelijk dat hij zich staande moet weten te houden tussen de overdonderende nietsnutten Mo en Winston, de Servische ex-soldaat en slager Goran, de verbijsterend domme Ali en de reactionaire Patrick. In de keuken van De Blauwe Gier gelden geheel eigen regels. Houdt Sander het vol of gaat hij kopje onder in zijn eigen afwaswater?

Het Schnitzelparadijs is gebaseerd op het boek van Khalid Boudou en wordt geproduceerd door Lemming Film. De regie is in handen van Marco van Geffen en Arne Toonen.