Ingezonden persbericht


Persbericht

GN Netcom lanceert de Jabra M5390 Multi-use headset

Dé nieuwe kantoorheadset die naadloos verbinding maakt met bureau-, IP- én mobiele telefoons

Breda, 24 juli 2008 - GN Netcom, wereldmarktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen, kondigt vandaag de lancering van de Jabra M5390 Multi-use aan. De Jabra M5390 Multi-use is een Bluetooth(TM) headset ddie tegelijkertijd te pairen is met 2 Bluetooth apparaten, zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een bureautelefoon, of een mobiele telefoon en een PC soft-phone. Gebruikers hebben hierdoor alle vrijheid en flexibiliteit om één headset te gebruiken voor al hun toestellen. Met een bereik van 70 meter en een superieure audiokwaliteit is de Jabra M5390 ideaal voor de zakelijke professional die verschillende communicatiemiddelen nodig heeft en één headset wil gebruiken voor al zijn toestellen.

De Jabra M5390 Multi-use headset combineert de optimale geluidskwaliteit en het draadloze bereik van kantoorheadsets met het gemak van een mobiele headset. De Jabra M5390 biedt wideband geluid (6.800 Hz) wanneer deze wordt gebruikt met de bijgesloten A335w dongle en is de eerste Multi-use headset (categorie 1) die voldoet aan de vereisten voor wideband-VoIP.

Het ontwerp en de draagstijl zijn geoptimaliseerd voor werknemers, managers en specialisten die het grootste gedeelte van hun tijd op kantoor doorbrengen, maar ook regelmatig onderweg zijn. Daarnaast is de Jabra M5390 natuurlijk uitstekend geschikt voor de consultant of manager die naast een bureautelefoon op kantoor ook een laptop met soft-phone in gebruik heeft. Voor optimale gesprekshelderheid in rumoerige kantooromgevingen is de microfoon vlak voor de mond geplaatst en beschikt de headset over Noise Cancelling technologie. Buiten kantoor is de Jabra M5390 gemakkelijk aan te sluiten op een mobiele telefoon of een PC-gebaseerde soft-phone.

De Jabra M5390 Multi-use is compatibel met 99% van de vaste bureautelefoons en de A335w dongle is compliant met PC-gebaseerde soft-phones, zoals Microsoft Office Communicator 2007, Cisco IP Softphones, Skype, etc. Daarnaast kan hij natuurlijk direct verbonden worden met elke (met Bluetooth uitgeruste) mobiele telefoon.

'Zakelijk telefoneren is niet langer gebonden aan een traditioneel bureau, of zelfs aan een kantooromgeving, omdat steeds meer professionals kunnen kiezen uit meerdere oplossingen om met hun klanten, collega's en partners te praten,' zegt Michiel Struycken, country manager Benelux. 'Gebruikers hoeven met de Jabra M5390 Multi-use headset niet langer hun tijd te verspillen aan het wisselen tussen verschillende apparaten wanneer zij van hun vaste bureautelefoon wisselen naar een gesprek op hun mobiele telefoon. Met deze headset blijven zij de hele dag verbonden wat de productiviteit en mobiliteit enorm vergroot.'

Belangrijkste kenmerken:
Jabra M5390 Multi-use headset:

* Draadloze Bluetooth Multi-use headset, voor gebruik in combinatie met tegelijkertijd een mobiele telefoon + bureautelefoon of tegelijkertijd met mobiele telefoon + PC soft-phone.
* Bluetooth 2.0 specificaties

* Bereik tot 70 meter

* Tot 6 uur gesprekstijd

* Tot 60 uur stand-by tijd

* Gewicht: 18 gram

* Grootte: 118 mm x 15 mm

* Digitale geluidsverbetering middels DSP-technologie/e-SCO Bluetooth audio link
* Kenmerken: gesprek beantwoorden, gesprek beëindigen, gesprek weigeren, laatste nummer herhalen, gesprek in de wachtstand, wisselgesprek, MultiPoint(TM)-technologie, volumebeheer (sommige kenmerken zijn apparaatafhankelijk)

Jabra M5390 Multi-use basisstation

* Bluetooth 2.0 specificaties

* Bereik tot 70 meter

* Gewicht: 138 gram

* Grootte: 92 mm x51 mm

* Digitale geluidsverbetering middels DSP-technologie/e-SCO Bluetooth audio link

Jabra A335w Multi-use Dongle

* Bluetooth 2.0 specificaties

* Bereik tot 70 meter

* Digitale geluidsverbetering middels DSP-technologie/e-SCO Bluetooth audio link
* Grootte: 52 x 19 x 9 mm

Prijs en beschikbaarheid
De Jabra M5390 Multi-use is per direct beschikbaar via de wederverkopers van producten van GN Netcom, voor een adviesverkoopprijs van ¤ 199.>

Over GN Netcom
GN Netcom is met het merk Jabra wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen. Met ongeveer 1200 medewerkers en verkoopkantoren over de hele wereld ontwikkelt en produceert GN Netcom een uitgebreid aanbod aan draadloze en draadgebonden headsets, die op de markt gebracht worden voor zowel mobiele consumenten als zakelijke professionals op kantoor en in Call Centers. GN Netcom's activiteiten omvatten ook original equipment manufacturing (OEM). GN Netcom is onderdeel van GN Store Nord, dat sinds 1869 mensen helpt met communiceren. GN Store Nord is genoteerd aan de Copenhagen Stock Exchange. Voor meer informatie: www.jabra.nl