Ingezonden persbericht


Albers klaar voor de Nürburgring

Komend weekend wordt de zevende race van het DTM-seizoen verreden op de vermaarde Nürburgring. Christijan Albers bewaart goede herinneringen aan het circuit in de Eifel. In 2003 wist hij daar de DTM-race te winnen.

"De Nürburgring is een erg interessante baan", zei Albers, onderweg naar het circuit. "Ik heb nog niet eerder met een DTM-auto over de nieuwe lay-out van de baan gereden, maar ik ken deze al wel, van mijn tijd in de Formule 1. Ik heb goede herinneringen aan dit circuit, aangezien ik hier in 2003 heb gewonnen. Ik verwacht komend weekend niet te kunnen winnen, maar ik zal wel mijn uiterste best doen om de goede vorm die ik in Zandvoort had, vast te kunnen houden."

Albers was snel onderweg in zijn thuisweekend, twee weken geleden, maar in de eerste ronde van de race werd zijn splitter eraf gereden, wat zijn Audi bijna onbestuur maakte. In de tweede ronde sloeg het noodlot toe en raakte hij van de baan. "In Zandvoort had ik de pech dat mijn auto al vroeg in de race beschadigd was geraakt", vertelde Albers. "Dus ik hoop dat ik komend weekend wat meer geluk heb. Het is moeilijk om te voorspellen hoe we ervoor zullen staan op de Nürburgring, daarvoor moeten we eerst de trainingen op vrijdag afwachten. Daarna ik kan daar wat meer over zeggen."

Noot voor redacties: (