Conny Janssen Danst geprogrammeerd op prestigieuze dansfestival


ROTTERDAM, 20080514 -- Conny Janssen Danst speelt de succesvolle voorstelling Rebound van 24 t/m 28 juli 2008 op het prestigieuze dansfestival Jacob's Pillow (Becket, Massachusetts, Verenigde Staten). Vorig jaar maakte Conny Janssen Danst een korte tournee met Rebound door de Verenigde Staten en was onder andere op het White Bird Dance Festival (Portland) te zien. Conny Janssen werd geroemd om haar levendige, virtuoze en verrassende danstaal. Dit heeft geresulteerd in een uitnodiging voor Jacob's Pillow: een van de belangwekkendste en het langstlopende dansfestival van de Verenigde Staten. Het festival heeft door de hoogstaande programmering een sterke aantrekkingskracht op programmeurs in de Verenigde Staten.

Rebound is een krachtige, fysieke voorstelling voor vijf mannelijke dansers. In een box van witte wanden met daarin een trampoline gebouwd, ontmoeten zij elkaar. Rebound is een voorstelling over macht, competitie, kameraadschap en veerkracht waarbij de sterkste niet vanzelfsprekend de winnaar is.

De pers destijds over Rebound: 'Conny Janssen zet in ... Rebound de veerkracht van mannen centraal. En dat doet ze fenomenaal.' (de Volkskrant. 'Janssen tovert weer met prachtige choreografische formaties en het licht van Remko van Wely is weldadig scherp en effectief. De dansers zijn ijzersterk.' (NRC Handelsblad)





Ingezonden persbericht