Huurprijs kamers Nijmegen stijgt met 8%


DEN HAAG, 20080724 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de huren van kamers in Nijmegen stijgen, terwijl het aanbod van kamers met ruim 15% toeneemt. Juni 2008 heeft het hoogste aanbod aan beschikbare kamers ooit: 469 kamers zijn afgelopen maand te huur aangeboden!

Huurprijs kamers Nijmegen stijgt met 8%
Uit een onderzoek van Kamernet.nl database blijkt dat de prijzen van kamers in Nijmegen blijven stijgen. De gemiddelde vraagprijzen blijven ook ver boven het gemiddelde van juni 2007 liggen. De huurprijs van kamers in Nijmegen is sterker gestegen dan in andere steden en ligt met ¤ 310 net onder het landelijk gemiddelde.

Het aantal nieuw aangeboden kamers is in juni met 15,2% gedaald ten opzichte van juni 2007.

Aanbod kamers stijgt met 15,2%
Het aantal nieuw aangeboden kamers is in juni met 15,2% gedaald ten opzichte van juni 2007.

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter laat een lichte stijging zien van 5,9%. Studenten krijgen dus steeds minder ruimte voor hun geld.

Vierkante meter prijzen stijgen fors
De gemiddelde huurprijs per vierkante meter laat een lichte stijging zien van 5,9%. Studenten krijgen dus steeds minder ruimte voor hun geld.

Gewenste huurprijs stijgt naar ¤ 420
In een jaar tijd is de gemiddelde gewenste maximale huurprijs die kamerzoekenden willen betalen voor een kamer met 5,3% toegenomen. Deze stijging is lager dan de stijging van de gemiddelde huurprijzen van kamers.

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.500 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen.

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/07/14/Kamermarkt+Nijmegen+Juni+2008.aspx. Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.