1,2 miljoen mensen roepen China op; Stop de vervolging van Falun Gong


CIPFG biedt de regering van de V.S. en het IOC de petitie "millions of signatures" aan

WOERDEN, 20080724 -- Meer dan 1,2 miljoen mensen uit 127 verschillende landen roepen het Chinese communistische regime op de vervolging van Falun Gong te stoppen voor de Olympische Spelen in Peking. De "Millions of Signatures" campagne, welk in januari dit jaar geïnitieerd werd door de `Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong' is op 20 juli tot een einde gekomen. Dit is de dag waarop exact 9 jaar geleden de vervolging op 70 miljoen Falun Gong beoefenaars begon. De Coalitie biedt de resultaten vrijdag aan aan het IOC in Zwitserland.

Op 17 juli heeft de voorzitter van de CIPFG-Noord Amerika Dr. Clive Ansley, reeds aan een Congreslid van de V.S., Dana Rohrabacher (R-CA), in Washington DC meer dan 400 petitieformulieren aangeboden, ondertekend door mensen uit hoge politieke kringen vanuit de hele wereld, inclusief parlementsleden, raadsleden en burgemeesters van verschillende landen, om de regering van de V.S. bewust te maken van de wereldwijde oproep de vervolging van Falun Gong in China te stoppen.

De aanhoudende, ongekend wrede vervolging van Falun Gong beoefenaars in China werd in 1999 geïnitieerd door voormalig hoofd can de Chinese Communistische Partij (CCP) Jiang Zemin. Zowel de schokkende aantijgingen van orgaanoogst bij levende Falun Gong beoefenaars, een onderzoeksrapport uitgevoerd door de Human Rights Law Foundation and the World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong hebben bevonden dat de onmenselijke en gruwelijke vervolging van beoefenaars nog steeds op grote schaal plaatsvindt in Chinese gevangenissen, dwangwerkkampen en andere detentie faciliteiten.

Begaan met de misdaden van de CCP tegen de mensheid, begon de Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong, bestaande uit meer dan 400 vooraanstaande personen, waaronder wetmakers, volksvertegenwoordigers, advocaten, artsen, journalisten en beroemdheden, de wereldwijde campagne "Millions of Signatures" in Hong Kong in januari 2008. Falun Gong beoefenaars en vrienden van over de hele wereld hebben handtekeningen verzameld van mensen van diverse nationaliteiten, rassen en sociale klassen. De simpele actie van het tekenen van de petitie laat duidelijk de steun aan Falun Gong zien, een heldere boodschap die waarschijnlijk beschouwd kan worden als de meest vergaande burgerlijke poging om de acties van vervolging van de CCP tegen te gaan in de recente geschiedenis.

Advocaat Theresa Chu, de mondiale coördinator van deze campagne benadrukte de serieuze manier waarop de handtekeningen zijn verzameld. Naast het zetten van hun handtekening, werden de ondertekenaars gevraagd om hun persoonlijke contact informatie te geven. De grote meerderheid (meer dan 96%) van de ondertekenaars deed dit; velen gaven verder hun leeftijd en beroep. Deze campagne moet dan ook als zeer serieus genomen worden.

Door het tekenen van de petitie, verzoeken de ondertekenaars hun eigen nationale en lokale overheid, Olympisch Comité en mensenrechtenorganisaties om het Chinese Communistische regime op te roepen de vervolging van Falun Gong voor de Olympische Spelen in Peking 2008 te stoppen op een rationele, vreedzame en democratische wijze.

De uiteindelijke cijfers zullen worden gepresenteerd aan het Internationaal Olympisch Comité, de Mensenrechten Raad van de VN, de Europese Unie, het Europees Parlement en een paar gerenommeerde internationale mensenrechtenorganisaties. Vertegenwoordigers van de CIPFG in verschillende landen zullen dezelfde resultaten aan hun eigen lokale en nationale overheden presenteren. Publieke opinies zijn de fundatie van het democratische mechanisme. Wij hopen dus dat overheden wereldwijd, dit belangrijke stuk van de publieke opinie als gewichtig behandelen en effectieve ondersteuning zullen leveren bij de oproep tot een ogenblikkelijke einde van de vervolging in China van deze vreedzame praktijk.