Libresse introduceert: de tampon die niet pluist


ZEIST, 20080724 -- De tampon. Hij bestaat al sinds 1930, is ongeveer 4 cm lang en heeft een doorsnede van 10-15 mm. Het overgrote deel van de vrouwen is zeer te spreken over deze uitvinding, die het leven tijdens de menstruatie een stuk eenvoudiger maakt. 60% van de Nederlandse vrouwen geeft dan ook aan de tampon het belangrijkste damesproduct te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 284 vrouwen uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van Libresse. Naast een range aan maandverband en inlegkruisjes brengt deze expert op het gebied van vrouwelijkheid nu ook tampons op de markt.

Give me cover!,
De nieuwe tampon is niet zomaar een tampon. De Libresse productontwikkelaars hebben een manier gevonden om het buitenste omhulsel over de gehele tampon aan te brengen. Ook over de top. Dankzij deze innovatie - de zogenaamde Full top cover - gaan Libresse-tampons niet pluizen. 79% van de ondervraagden merkt dit bij gebruik. Dit maakt de tampons een stuk veiliger en hygiënischer. Ook absorberen doen ze als geen ander: 1 op de 4 vrouwen vindt dat de tampons beter absorberen dan het merk dat ze normaliter kopen. Als je bedenkt dat elke vrouw in haar leven 400 tot 500 keer ongesteld wordt, is het een prettige gedachte dat er een product is dat ervoor zorgt dat je leven op die momenten gewoon doorgaat. Op een comfortabele en veilige manier. Dat geeft een schoon en opgeruimd gevoel.

De tampon die gezien mag worden
Behoor jij ook tot die groep vrouwen die haar tampons het liefst onder in haar tas verstopt? Ook daar heeft Libresse iets op gevonden. De verpakking is niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel discreet, aldus 46% van de ondervraagden. Je zou eerder denken dat het om een make-up doosje gaat dan om een menstruatieproduct. Maar liefst 71% van de ondervraagden geeft aan de Libresse-tamponverpakking zichtbaar op het toilet neer te willen zetten. Ook meenemen gaat heel gemakkelijk en hygiënisch. De verpakking bestaat uit twee doosjes van 8 stuks. Losse tampons in je tas gooien is dus niet meer nodig! 79% van de ondervraagden is positief over zowel het product als de verpakking; een pluisvrije tampon in een mooi jasje.

Prijs en verkrijgbaarheid
Libresse-tampons zijn verkrijgbaar bij drogisterij en supermarkt in de formaten normal en super. Beide varianten kosten ¤ 1,99 voor een verpakking met twee doosjes van 8 stuks.


Over het onderzoek
TNS Nipo heeft eind 2007 in opdracht van Libresse een onderzoek uitgevoerd onder 284 Nederlandse vrouwen. Het onderzoek is afgenomen met behulp van CASI (Computer Assisted Self Interviewing) en bestond uit kwalitatief onderzoek en een in-home consumententest.

Over Libresse
Vanuit het hoofdkwartier in München ontwikkelt, produceert en vermarkt SCA Personal Care absorberende baby-, dames- en incontinentieproducten. Tot onze merknamen behoren Libero, Libresse en TENA, het wereldwijd bekende merk voor incontinentiematerialen. Naast retailers, zijn onze klanten in Europa en Noord-Amerika apotheken, thuiszorg- en institutionele zorginstellingen. SCA Personal Care is een business groep van het internationale consumenten- en papierproductenbedrijf SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget). Met meer dan 5.300 medewerkers in ruim 25 landen behaalde Personal Care in 2007 een omzet van 2,1 miljard euro en genereerde daarmee ongeveer 20% van SCA's totale omzet. Het SCA aandeel wordt verhandeld op de beurzen van Stockholm, London en New York.
Voor meer informatie, bezoek www.sca.com of www.Libresse.nl





Ingezonden persbericht