Student wil studieschuld voorkomen, biedt adverteerders tegenprestatie


Pixelsvoorstudie.nl; hulp voor hulp

LEVEROY, 20080724 -- Er is een nieuwe website waarmee torenhoge studieschulden voorkomen willen worden. De website www.pixelsvoorstudie.nl bestaat uit een pagina waarop één miljoen pixels te zien zijn. Elk blok van 10 x 10 pixels kost 25 euro. Deze kunnen gekocht worden als advertentieruimte waarop bedrijven en particulieren een logo of afbeelding met eventueel bijbehorende link kunnen plaatsen. Adverteerders ontvangen als tegenprestatie het onderzoeksrapport omtrent zoekmachine-optimalisatie dat door de oprichter van deze website is geschreven voor zijn afstuderen aan de Fontys Hogeschool ICT te Eindhoven.

Met dit rapport zijn bedrijven en particulieren in staat websites te verbeteren en een hogere plaats in zoekmachines zoals Google te bemachtigen.
Advertenties op deze website zullen gegarandeerd tot 2 mei 2011 te zien zijn op deze website en zullen naar verwachting veel bezoekers genereren naar websites van adverteerders gedurende deze tijd.

Het idee is afkomstig van Alex Tew, maker van de milliondollarhomepage.com die daarmee zijn studie in Engeland wilde bekostigen, wat een groot succes is gebleken. Om dezelfde reden als Alex Tew heeft Dave Kierkels de website pixelsvoorstudie.nl opgericht. Hiermee wil hij zijn Master-opleiding aan de Universiteit van Tilburg bekostigen en torenhoge studieschulden voorkomen die veel studenten overhouden na het afronden van hun studie. Een verschil met de milliondollarhomepage is echter dat adverteerders op deze website een tegenprestatie ontvangen.

De gedachte achter deze website is dan ook "hulp voor hulp". Adverteerders helpen Dave met het bekostigen van zijn Master-opleiding en in ruil daarvoor biedt Dave hulp in de vorm van zijn afstudeeronderzoeksrapport omtrent zoekmachine-optimalisatie.