Ingezonden persbericht


ROV start Utrechtse Trials 2008 met noodstop

Donderdag 24 juli 2008 wordt op Kamp Zeist in Soesterberg het startschot gegeven voor Trials 2008. Na het succes van Trials in Drenthe, Limburg, Groningen en Friesland wordt het rijvaardigheidsprogramma vanaf nu ook in de provincie Utrecht aangeboden. De Stichting Trials, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, zal in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht de komende twee jaar 22 dagen organiseren. De rijvaardigheidstraining heeft als doel betere verkeersdeelnemers te maken van jonge automobilisten.

Na een welkomstwoord door TVM-directeur Jan Stam namens het Verbond van Verzekeraars zal Jacqueline van der Spek, vertegenwoordigster van het ROV-Utrecht, door het maken van de eerste noodstop het officiële startschot van Trials 2008 geven.

Trials benadert jongeren op een manier die aansluit bij hun leef- en belevingswereld. Ze maken kennis met verkeershandelingen als het maken van noodstops, bermproeven en het rijden in een vrachtwagen. Zo wordt van de deelnemers betere en veilige automobilisten gemaakt.

Jonge automobilisten kunnen zich via www.trials.nl opgeven voor een van de 22 cursusdagen die vanaf deze maand worden georganiseerd in Soesterberg. Ook dit jaar is een competitie-element verbonden aan Trials. De Trials-dagen in de provincies (in totaal ruim 50 dagen in 2008) leveren allemaal een winnaar op. Alle dagwinnaars zullen in december van 2008 strijden voor de titel 'The ultimate driver 2008'.

Kerninformatie
Datum: donderdag 24 juli 2008
Tijdstip: inloop vanaf 8:45 uur (ook voor aanwezige pers zal lunch worden geserveerd) start programma 9:00 uur
start praktijkoefeningen 10:30 uur (mogelijkheid tot interviewen betrokken partijen) lunch om 12:45 uur
dagafsluiting om 17:00 uur
Locatie: Kamp Zeist, Richelleweg 1-13, 3769 AZ Soesterberg Aanmelding: voor 23 juli bij Evelyn Noordzij van Trials: 0528-240699

Initiatiefnemers Trials
Trials - the ultimate driving test is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, in samenwerking met ROV Utrecht. Trials heeft als doel jonge automobilisten bewuster te maken van hun rijgedrag en het effect daarvan op henzelf en op andere weggebruikers. Jonge automobilisten hebben een veel hogere kans betrokken te raken bij een ongeval dan andere categorieën weggebruikers. Aanvullende rijvaardigheidstrainingen hebben bewezen de verkeersveiligheid voor weggebruikers te verhogen.



Ingezonden persbericht