Provincie Flevoland wil 1 miljoen euro beschikbaar stellen voor economische stimulering

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor 1 miljoen euro beschikbaar te stellen als nieuw werkkapitaal voor de
Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL). Dit bedrag is bedoeld ter bevordering van de werkgelegenheid en investeringen.

Met het werkkapitaal kan de OMFL onderzoeken en haalbaarheidsstudies bekostigen gericht op het opsporen van nieuwe kansen voor de Flevolandse economie. Verder kan het worden gebruikt voor acquisitie en economische gebiedspromotie en om economische stimuleringsprojecten mee te financieren, bijvoorbeeld in het kader van economische subsidieprogramma's van Europa en het rijk.

Het werkkapitaal van 1 miljoen euro dat 4 jaar geleden bij de oprichting van de OMFL is verstrekt, is nagenoeg uitgeput. Hiermee zijn projecten gefinancierd zoals bijvoorbeeld het SME pact (Small and Medium Enteprises, gericht op stimulering van het innovatievermogen tussen MKB en multinationals) en de bevordering van samenwerking tussen bedrijven, onder andere op het gebied van composieten. De Ontwikkelingsmaatschappij, een honderd procent dochter van de provincie Flevoland, is in het leven geroepen als uitvoeringspartner van de provincie om samen met het bedrijfsleven projecten op te starten ter versterking van de Flevolandse economie.

Besluitvorming door Provinciale Staten is gepland op 2 oktober aanstaande.