Gemeente Binnenmaas

HEMA wil vestiging openen in Puttershoek

Het HEMA-concern wil op korte termijn een vestiging openen in Puttershoek. Het oog is daarbij gevallen op de bestaande winkelruimte aan het Nieuw Weverseinde 8, achter het kantoor van makelaardij De Jong en de Marskramer. Dit pand is eigendom van woningstichting De Maashoek en staat momenteel leeg.

Puttershoek beste optie

HEMA heeft onderzoek laten doen wat aan de oostkant van de Hoeksche Waard de beste vestigingsplaats zou zijn voor een HEMA-filiaal. Uit klantenonderzoek is vervolgens Puttershoek naar voren gekomen als beste optie, mede door de centrale ligging ten opzichte van s-Gravendeel en Strijen. Vervolgens is in Puttershoek gezocht naar een geschikt pand waar detailhandel in gevestigd kon worden. Het pand aan het Nieuw Weverseinde is op korte termijn de enige geschikte mogelijkheid. HEMA is dan ook van plan om hier een tijdelijke winkel in te huisvesten, voor een maximale periode van vijf jaar.

Tijdelijke kleine uitbreiding

Om een voldoende groot assortiment te kunnen voeren, wil HEMA echter wel een (tijdelijke) kleine uitbreiding van 100 m2 aan de zijkant van het pand realiseren. Burgemeester en wethouders willen graag medewerking aan het plan verlenen, ook omdat de vestiging van een HEMA een positief effect kan hebben op het winkelbestand in Puttershoek. Voordat een bouwvergunning voor de uitbreiding van 100 m2 verleend kan worden, is het noodzakelijk een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan te doorlopen. Omdat het om een tijdelijke uitbreiding gaat, kan dat met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit ligt vanaf 21 juli 2008 zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Opening eind oktober 2008

HEMA heeft met woningstichting De Maashoek al overeenstemming gebruikt om het nu leegstaande pand aan het Nieuw Weverseinde voor een periode van maximaal vijf jaar in gebruik te nemen. De Maashoek heeft plannen om dit gebied op termijn te herontwikkelen, als ook de Gereformeerde Gemeente is verhuisd naar de nieuwe plek bij de Sportlaan. De HEMA kan dan meeliften in de herontwikkelingsplannen of in de tussentijd op zoek gaan naar een andere ruimte in Puttershoek. Als alles volgens plan verloopt, wil de HEMA eind oktober dit jaar de Puttershoekse vestiging openen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl