Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 24-07-2008

Ex aangehouden voor mishandeling

HOOGERSMILDE Donderdagmorgen kreeg de politie melding dat er een ruit werd ingegooid bij een woning in Hoogersmilde. Een 38-jarige Beilenaar had zich toegang verschaft tot de woning van zijn ex. Daarbij heeft hij de 31-jarige vrouw bedreigd. De politie heeft de man aangehouden. (08-156611)

Geen rijbewijs

ROGAT Door de politie is woensdagmiddag een auto van de weg gehaald. De bestuurder, een 37-jarige Groninger, reed zonder geldig rijbewijs. Het rijbewijs van de man was namelijk al ingevorderd. De man heeft een dagvaarding gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (08-156533)

Brommer in beslag genomen

COEVORDEN De politie heeft twee bromfietsers gecontroleerd op de Vlieghuis Europaweg. Daarbij werd duidelijk dat een 19-jarige jongen uit Schoonebeek zijn verzekering niet voor elkaar had. De jongen had nog getracht om de politie te ontwijken door er snel van door te gaan. Maar even posten van de politie was voldoende om hem toch in zijn kraag te vatten (08-156584)

Insluiping/ Inbraak

SMILDE Bij de politie is woensdagmorgen aangifte gedaan van diefstal van een auto. De dader heeft zich toegang tot de woning aan de Buitenroede verschaft en heeft daar de sleutel weggenomen. Ook werd een portemonnee gestolen. De auto is later op de dag teruggevonden. In Smilde is ook op de Korenmolen ingebroken in een woning, daarbij werd een gsm en portemonnee weggenomen. Een bewoner van de Boerheem in Bovensmilde deed eveneens aangifte in de afgelopen nacht werd ingebroken en geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze zaken (08156426/369/368)

Duur pakje sigaretten

ASSEN Bij een winkel aan de Bremstraat heeft een 19-jarige vrouw uit Assen geprobeerd om een pakje sigaretten mee te nemen zonder af te rekenen. Een medewerker van de winkel zag de vrouw langs de kassa lopen en heeft haar hierna aangehouden en aan de politie overgedragen. De vrouw kreeg een bekeuring. (08156500)

Auto tegen boom

HAVELTE Donderdagmorgen is een 31-jarige man uit Diever en zijn 40-jarige passagier uit Meppel aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een boom waren gebotst. De man reed over de Ruiterweg en is van de weg geraakt. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man onder invloed reed (675 µg/l, 1,5 promille). Daarbij werd duidelijk dat de man ook drugs gebruikt had. (08-156627)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280