Politie Groningen

Donderdag 24 juli 2008

Provincie Groningen, 24-07-2008

Groningen: bewoonster kraakpand aangehouden

Politie en brandweer zijn woensdagmiddag naar een kraakpand aan de Spaarnestraat in Groningen gegaan. Er was een melding van brandlucht binnen gekomen. In het pand werd een 40-jarige vrouw aangetroffen. De vrouw belemmerde de brandweer in het zoeken naar de oorzaak van de brandlucht. Een klein brandje was inmiddels alweer gedoofd. De verwarde vrouw is aangehouden en beoordeeld door de hulpverlening. Daarna is zij ingesloten voor nader onderzoek. Gemeente en brandweer onderzoeken of het pand nog veilig bewoond kan worden.

Groningen: 2000 euro boete voor vrachtwagenchauffeur

Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië heeft woensdagmiddag bekeuringen gekregen met een totaal bedrag van 2000 euro. De man reed met zijn vrachtwagen en oplegger met een snelheid van 130 km/uur over de A7 bij Groningen. Bij controle bleek de tachograaf niet in orde en was er sprake van een ondeugdelijke snelheidsbegrenzer. Ook was de oplegger niet APK gekeurd. De man mag zijn weg pas vervolgen als hij het boetebedrag heeft betaald, de oplegger gekeurd is en de apparatuur is gerepareerd.

Groningen: alcomobilist tegen vangrail

De politie heeft woensdagmiddag een 51-jarige automobilist uit Grootegast aangehouden. De man had op het Hoendiep in Groningen een vangrail geraakt en was vervolgens doorgereden. De gealarmeerde politie heeft de man aan de kant gezet. Bij controle bleek hij onder invloed van 1 promille alcohol. De man heeft een rijverbod gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verwarde man op straat

Een 19-jarige man uit Groningen is woensdagavond overgedragen aan de hulpverlening. De man ging op de Verlengde Hereweg in Groningen meerdere malen midden op de rijbaan liggen. Omstanders konden de man verwijderen en hebben de politie gealarmeerd. De man was dusdanig in de war, dat hij is overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: rijden onder invloed

Een 28-jarige automobilist uit Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. De man reed over de Schoolholm in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van
1,2 promille alcohol. Na verhoor kon de Stadjer zijn weg lopend vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderdendam: automobilist moet bloedproef doen

De politie heeft woensdagmorgen op de Middelstumerweg in Onderdendam een 24-jarige automobilist uit Baflo gecontroleerd. Agenten zagen de man rijden zonder veiligheidsgordel. Toen het portier van de automobilist open ging, kwam de dienders een weedgeur tegemoet. In de asbak lag een joint. De dienders hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van drugs was. De Bafloër is naar het politiebureau gebracht. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Foxhol: rijbewijs inleveren na snelheidsovertreding

Een 28-jarige automobilist uit Veendam heeft woensdagmiddag in Winschoten zijn rijbewijs in moeten leveren. De Veendammer viel op doordat hij op de Woldweg op een gevaarlijke manier inhaalde. Op de Energieweg reed hij met een gecorrigeerde snelheid van 148 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: ongeval met brommobiel

Een 62-jarige bestuurder van een brommobiel is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de AG Wildervanckweg bij Ter Apel. De man uit Oude Pekela reed op de autoweg en realiseerde zich plotseling dat hij hier met zijn brommobiel niet mocht rijden. Daarom besloot hij te keren om terug te gaan naar de afrit. Op het moment van keren reed een 66-jarige automobilist uit Stadskanaal in de flank van de brommobiel. De Pekelder raakte gewond aan zijn hoofd en ribben, maar kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen. De automobilist kwam er met de schrik vanaf. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Oude Pekela: automobilist rijdt door na aanrijding

Een onbekende automobilist is woensdagmiddag in Oude Pekela doorgereden na een verkeersongeval. Een 77-jarige scooterbestuurder uit Nieuwe Pekela reed op de Burgemeester Snaterlaan en wilde de Apollolaan inslaan. Op dat moment haalde een donkerkleurige auto de man in. Mogelijk heeft de automobilist de scooteraar geraakt aan zijn arm, waardoor deze is gevallen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Oude Pekela: gewonden bij verkeersongeval

Bij een frontale aanrijding op de Apollolaan in Oude Pekela zijn woensdagmiddag vier personen gewond geraakt. Een 35-jarige automobilist uit Oude Pekela kwam op deze weg op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met de auto van een 35-jarige man uit Finsterwolde. Bij deze man in het voertuig zaten nog een 4-jarig meisje en een 33-jarige vrouw uit Finsterwolde. Dit gezin is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte Pekelder verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en is naar een ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef afgenomen.

Nieuweschans: man aangehouden na melding drugsgebruik

De politie heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit Winschoten aangehouden in Nieuweschans. De politie kreeg een melding dat een onbekende tiener op een schoolplein aan de Langakkerschans een drugsspuit gebruikte. Agenten kwamen er achter waar deze persoon zich bevond. Zij troffen de Winschoter slapend aan in een woning. Hij rook naar alcohol en had kenmerken van mogelijk drugsgebruik. Toen de tiener bijkwam draaide hij door en sloeg een van de agenten. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.

Winschoten: bromfietser onder invloed

De politie heeft woensdagavond op de Sleedoornweg in Winschoten een 22-jarige inwoner van die plaats bekeurd voor diverse overtredingen. Agenten zagen de man met hoge snelheid en zonder helm op een bromfiets rijden. Nadat de Winschoter tot stoppen werd gemaand, bleek dat hij ook onder invloed van alcohol verkeerde. De bromfietser had een alcoholpromillage van bijna 0,9. Ook bleek de tweewieler niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam/Delfzijl/Bedum: visserijcontrole

De politie heeft woensdagmiddag in samenwerking met de
hengelsportfederatie een visserijcontrole gehouden in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Bedum. Tijdens de controle werd een tiental vissers gecontroleerd. Twee personen werden bekeurd voor vissen zonder bekeuring. Een van deze vissers wilde zijn naam niet geven en had geen ID-kaart bij zich. De jongeman wist te ontkomen. Agenten kwamen achter de identiteit van de 19-jarige jongen en hebben hem thuis in Appingedam met de situatie geconfronteerd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Veendam: vrachtwagencombinatie te zwaar

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Meeden is woensdagmiddag in Veendam bekeurd omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar beladen was. Op de weegbrug in Veendam bleek dat de combinatie bijna 10 procent te zwaar beladen was. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wagenborgen, Fam. Bronsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 202, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1024, aantal overtredingen: 190, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 380, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1012, aantal overtredingen: 707, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1086, aantal overtredingen: 196, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 210, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.