Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 24-07-2008

Verzet bij politiecontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagmiddag werd een snorfietsbestuurder aangehouden omdat hij onverzekerd rond reed. Omstreeks 16.45 uur werd de 17-jarige jongen uit Utrecht op het Van Egmondplein gecontroleerd. Agenten hadden namelijk gezien dat hij met een verlopen verzekeringsplaatje rondreed. Toen de jongen werd aangesproken ging hij volledig door het lint en werd agressief . De jongen werd aangehouden en bleef zich verzetten. Uiteindelijk kon hij in de auto worden geplaatst en werd ingesloten voor verhoor.

Geweldpleger aangehouden

RHENEN- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij geweld had gepleegd. Omstreeks 17.30 uur kwam een man poststukken afhalen bij het postkantoor aan de Molenstraat. De twee pakjes waren voor zijn dochter maar toen de medewerker van het postkantoor de namen van het paspoort (legitimatie) vergeleek met de namen op het pakket klopte deze niet en kreeg de 36-jarige man uit Rhenen de poststukken niet mee. Er ontstond een discussie die uit de hand liep. De 36-jarige man gaf de medewerker een klap in het gezicht en verdween. De politie werd gewaarschuwd en na een kort onderzoek kon de man in de omgeving worden aangehouden.

Vernielingen

DOORN- Op donderdagochtend werd een man aangehouden na baldadig gedrag. Omstreeks 01.45 uur kregen agenten de melding dat een verkeerslicht werd vernield aan de Dorpsstraat.

Agenten gingen poolshoogte nemen. Zij troffen twee winkelvlaggen op de grond aan en waren enkele bloembakken vernield. Tevens was er brand gesticht in het JOP. Een 22-jarige man uit Doorn werd in de omgeving aangehouden als verdachte van deze vernielingen.