Politie Zuid-Holland-Zuid

24/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 24-07-2008 o Persberichten district I

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Door de vrijwillige politie is op woensdag 23 juli tussen 09.00 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de P. Zeemanstraat. In totaal werd 16 keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 1 bestuurder zat niet handsfree te bellen, 1 persoon kon zijn rijbewijs niet overleggen en 1 persoon reed zonder een rijbewijs te hebben. Allen hebben een bekeuring gekregen.

VERDACHTE KLEDING
DORDRECHT Naar aanleiding van een verdachte situatie in de Mackaystraat heeft de politie woensdagavond 23 juli een 33-jarige man uit Rotterdam en een 29-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De melding was dat er in een auto een grote hoeveelheid kleding werd geladen, dit werd niet vertrouwd in de buurt. Agenten namen poolshoogte en volgden de auto naar het Van Hogendorpplantsoen. De 33-jarige bestuurder werd aangesproken door agenten, hij had geen aannemelijke verklaring voor alle kleding in de auto. Ook kon hij geen factuur overleggen. Een man die bij hem in de auto zat, was vlak voor de komst van de politie een woning aan de Thorbeckeweg ingelopen. Agenten gingen naar de woning om hem ook te spreken. Hij bleek onraad geroken te hebben want hij was spoorloos. In het huis en in de bijbehorende kelderbox vonden de agenten nog veel meer kleding in cellofaan en met labels eraan. De bewoonster, de 29-jarige verdachte, werd daarop aangehouden. Alle kleding is in beslaggenomen voor onderzoek.

VALSE KENTEKENPLATEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft woensdagmiddag 23 juli twee mannen van 25 en 27 jaar uit Rotterdam aangehouden. Ze stonden te tanken bij een benzinestation langs de A16 toen surveillerende agenten het kenteken van hun voertuig controleerden. Dit bleek niet te kloppen, het gaat vermoedelijk om gestolen platen. De twee werden ondanks een vluchtpoging aangehouden en ingesloten. De auto en kentekenplaten zijn in beslaggenomen voor onderzoek.

TEVEEL GEDRONKEN EN GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Een 39-jarige man uit Tilburg is in de vroege morgen van donderdag 24 juli door de politie aangehouden. Hij bleek te rijden in een gestolen auto en was onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de automobilist in de Colijnstraat. Hij moest een blaastest doen en blies 0,9 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. De man gedroeg zich daarbij nogal zenuwachtig. Op het politiebureau bleek waarom. De auto bleek in Tilburg te zijn gestolen bij een inbraak in een woning waar de autosleutels en de wagen werden gestolen. De politie onderzoekt de zaak. Het voertuig is in beslaggenomen.

IN DE KRAAG GEVAT NA VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is woensdagavond 23 juli aangehouden na vernieling van een ruit van een sportschool aan de Willem de Zwijgerlaan. De bedrijfsleider zat nog wat te drinken met klanten toen ze een enorme klap hoorden. Iemand gooide een ruit in en rende weg. De bedrijfsleider trok een sprintje en greep de man in de kraag. De politie werd ingeschakeld die de man insloot in het politiebureau. Er is door de sportschool aangifte gedaan.