Politie Noord- en Oost Gelderland

|Beekbergen - busje over de kop | |
Een 46-jarige Rotterdammer is woensdag 23 juli met zijn bedrijfsbusje op het klaverblad Beekbergen over de kop geslagen. De bestuurder verloor de macht over het stuur. Eén inzittende werd ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding gebeurde even voor 07.00 uur toen de Rotterdammer met zijn busje van de snelweg A 50 de A 1 richting Deventer wilde oprijden. Hij raakte de macht over het stuur kwijt, kwam in een slip en belandde op zijn kop in de linker berm. Een 54-jarige plaatsgenoot is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht ter observatie. Het busje werd afgesleept.

|     |Apeldoorn - diefstal benzine                              |
Dat de benzine erg duur is, hebben twee autobezitters aan de Hattemse Beek in Apeldoorn gemerkt. Onbekenden zijn in de nacht van zondag op maandag 21 juli gedupeerd door het dievengilde.

De gedupeerden deden via internet aangifte en de politie vraagt gedupeerden om altijd aangifte te doen. Dit kan zoals deze aangevers deden via www.politie.nl of na contact met het Politie Service Centrum op 0900 - 8844. Indien u de dieven op heterdaad betrapt, dan kunt u 112 bellen.

|     |Apeldoorn - gedupeerd door 'zorgverleenster'              |
Een op leeftijd zijnde vrouw in wijk de Maten is maandag 21 juli gedupeerd door een oplichterstruc. Zij kreeg een 'zorgverleenster' op bezoek en later werd haar pincode ontfutseld door een zogenaamde bankmedewerker. De volgende dag ontdekte de vrouw dat haar pinpas was gestolen.

De vrouw kreeg een jonge vrouw aan de deur die zich voorstelde als stagiaire van een thuiszorginstelling. De vrouw bleef lang tijd binnen en wist het vertrouwen van de bewoonster te winnen. Na ongeveer 20 minuten ging de ongeveer 25-jarige vrouw weer weg.

Maandagavond werd de vrouw door een 'medewerker van een bank' gebeld. Voor een zorgaanbieding had de man haar pincode nodig. In eerste instantie weigerde de vrouw deze af te geven, maar na aandringen deed ze dit toch. Dinsdag ontdekte ze dat haar pinpas was verdwenen en er bleek ook al geld van haar rekening gepind te zijn. De rekening is geblok-keerd en de politie adviseert dringend om nooit de pincode af te geven!

|     |Apeldoorn - koperdief aangehouden                         |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 24 juli een 19-jarige in Apeldoorn verblijvende jongeman aangehouden. Hij bleek koperen leidingen te hebben gestolen uit een berging aan de Eglantier in Apeldoorn. De jongeman wordt ook verdacht van de diefstal van koperen brandkranen in de wijk Zevenhuizen. De verdachte staat als veelpleger te boek en is ingesloten voor verder verhoor.

De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding van een flatbewoner aan de Eglantier dat er geen druk op de waterleiding stond en dat er in de berging kennelijk iemand aan het rommelen was. Kennelijk had de verdachte voldoende bijeen vergaard want hij fietste de gealarmeerde agenten met de gestolen leidingen letterlijk in de armen. Hij is aangehouden en wordt ook verdacht van de diefstal van de koperen kranen afgelopen weekend in de wijk Zevenhuizen.

|     |Apeldoorn - eiergooiers gaan naar Bureau Halt             |
De politie heeft in de wijk de Maten vier jongeren opgespoord die verantwoordelijk worden gesteld voor het gooien van eieren naar woningen en bedrijven. Ze worden naar het Bureau Halt verwezen waar naast een gepaste straf ook een schaderegeling met de gedupeerden kan worden getroffen.

Het lijkt een onschuldig gebeuren maar de vlekken van eierstruif in bakstenen zijn moeilijk te verwijderen. Vaak wordt er van dergelijke feiten geen aangifte gedaan en blijft de gedupeerde met de schade zitten.

De politie heeft afgelopen week vier tieners verhoord die ervan verdacht worden meerdere malen met eieren naar woningen en bedrijven te hebben gegooid. Soms spatten de eieren op een raam kapot, maar er werd ook schade aan gevels veroorzaakt. De incidenten deden zich in de afgelopen maanden voor en het onderzoek verliep moeizaam. Twee tieners van 15 en 16 jaar hebben verklaard de meeste feiten te hebben gepleegd.

|     |Uddel - hangjeugd aangesproken op gedrag                  |
De politie heeft woensdagavond 23 juli bij een school aan de Uttilochweg in Uddel de daar aanwezige jongeren op hun gedrag aangesproken. De aanwezige rommel hebben ze moeten opruimen.

De politie trof een groep jongeren op het schoolplein aan. Bij het zien van de agenten nam een deel de benen. De jongeren die wel bleven staan, werden aangesproken op de rommel die op het schoolplein was veroorzaakt. Zij ruimden de rommel op en de spelregels voor het gebruik van schoolpleinen zijn hen uitgelegd.

Einde berichten
-----------------------
(

(

telefoon 055- 5486052


---- --