Gemeente Boxtel

Erfbeplantingscampagne Planten nu!

De gemeente Boxtel heeft het initiatief genomen om, onder de naam Planten nu!, het herstel van lijnvormige beplantingen en andere landschapselementen in het buitengebied van Boxtel te stimuleren. Met dit project vergoedt de gemeente Boxtel, in samenwerking met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap, niet alleen de kosten van het plantmateriaal, maar ook de plankosten en de aanplantkosten.

Hierbij gaat het om de volgende landschapselementen: * bomenrijen langs wegen (voorpootrecht); * houtwallen of rijen met open beplanting op perceelsranden; * losse bomen en struiken op perceelsranden/perceelscheidingen; * vanaf de weg zichtbare hoogstamboomgaarden.

Het 'nieuwe groen' valt onder het convenant Nieuw groen, vrij groen.

Voor de uitvoering van dit project is door de gemeente Boxtel een samenwerking aangegaan met Projectbureau Orbis. Medewerkers van dit bureau stellen, samen met geïnteresseerden, beplantingsplannen op en zorgen voor de uitvoering van het project Planten nu! Voor de uitvoering schakelt Orbis het hoveniersbedrijf Aldaron in.

Aanmelden en nadere informatie Als u deel wilt nemen aan het project Planten nu! of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Koen van Hout van het Projectbureau Orbis, tel. 06-22224146 of via e-mail: koenvanhout@projectbureauorbis.nl.

24-07-2008
---