Politie Haaglanden

Persberichten 24 juli

Haaglanden, 24-07-2008

Fietsendief op heterdaad betrapt

Den Haag Bij een supermarkt aan de Stationsweg is op donderdag 24 juli in de vroege morgen een 24-jarige Hagenaar op heterdaad betrapt toen hij een fiets wilde stelen. De man probeerde het slot van een fiets te verbreken. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. De man heeft de poging tot diefstal bekend.

Gestolen fiets teruggekocht

Den Haag Een 40-jarige Hagenaar zag zijn gestolen fiets, waarvan hij kort geleden aangifte deed, op marktplaats staan. Hij besloot een bod te doen om de fiets terug te kopen en schakelde de politie in. Samen met een agent in burger bezocht hij de verkoper. De agent hielt de verkoper aan voor heling. De 24-jarige heler verklaarde de fiets met fietssleutel te hebben gevonden in de bosjes. De man wordt gedagvaard.

Drugsdealers aangehouden

Den Haag Surveillerende agenten hielden woensdag 23 juli zijn twee mannen (24 en 45 uit Den Haag) aan voor handel in cocaïne. De 24-jarige Hagenaar vluchtte in eerste instantie en gooide zijn bolletjes weg. Daarna op de Steijnlaan zijn vluchtpoging op. De 45- jarige Hagenaar werd op de Paul Krugerlaan betrapt op het verkopen van een bolletje wit en vervolgens direct aangehouden. De politie onderzoekt beide zaken.

Aangehouden in café

Den Haag Een 28-jarige Hagenaar werd donderdag 24 juli rond 1.30 uur aangehouden in een café aan het Achterom, omdat de beveiliger had gezien dat de Hagenaar een vrouw beroofde van haar portemonnee. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij afstand deed van de portemonnee.

Deurwaarder stuit op hennepkwekerij

Den Haag Een deurwaarder die woensdag 23 juli een woning aan de Treublaan bezocht, stuitte daar op een hennepkwekerij. De man waarschuwde direct de politie, die constateerde dat twee slaapkamers als kweekruimtes waren ingericht. In totaal stonden er 472 planten in de verder lege woning. De kwekerij is ontmanteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de huurder van het huis.

Aangehouden voor opgeven valse naam

Den Haag Een 45-jarige man uit Den Haag is donderdag 24 juli aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. De man werd door surveillerende agenten op de Goudlaan met zijn snorfiets langs de kant gezet. De man kon geen identiteitsbewijs overhandigen. Vervolgens noemde hij weliswaar een geboortedatum, maar kon hij niet vertellen hoe oud hij was. Omdat ook de gegevens op het kentekenbewijs niet overeenkwamen met het kentekenplaatje op zijn snorfiets werd hij aangehouden.

Schuld vereffenen

Den Haag De politie hield woensdag 23 juli omstreeks 22.00 uur een 31-jarige man uit Den Haag aan voor de diefstal van een mp3-speler. Het slachtoffer maakte melding van de diefstal op het politiebureau in Overbosch. Agenten reden direct naar de Haverkamp, waar ze de verdachte aantroffen. Deze bekende de mp3-speler te hebben afgepakt, omdat het slachtoffer nog een schuld bij hem had uitstaan. Daarop werd hij aangehouden.

Snelheidscontrole

Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg liepen 49 bestuurders tegen de lamp. De politie controleerde woensdag 23 juli tussen 07.00 uur en 13.00 uur in totaal 2428 bestuurders. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. De toegestane snelheid op de Benoordenhoutseweg is 50 km/u.

Vrouw aangereden door tram

Den Haag - Een 24-jarige vrouw uit Rijswijk is op 23 juli omstreeks 18.00 uur aangereden door een tram op de Dierenselaan. Het slachtoffer zag om nog onbekende redenen de tram niet en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepplantages opgerold

Den Haag Twee hennepplantages, variërend in grootte tussen de 350 en 400 planten, zijn op 23 juli door de politie ontmanteld. Op de Apeldoornselaan troffen agenten en de brandweer om 11.00 uur een plantage aan na een melding over wateroverlast.

Om 14.30 uur vond de politie in een woning aan de Leyweg twee kamers met een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In beide gevallen waren er geen verdachten aanwezig. De planten en de andere spullen zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Baldadigheid

Den Haag Jongeren zorgden donderdagmorgen 24 juli rond 02.45 uur voor overlast op het George Maduroplein. De politie werd gebeld om hier tegen op te treden. Toen agenten arriveerden, zagen ze zeven jongens van rond de veertien jaar en planten die uit een plantenbak waren gerukt. Op de vraag wie dat gedaan had, antwoordde een van de jongens (14 jaar, uit Den Haag) heel eerlijk dat hij het gedaan had. Hij werd aangehouden voor baldadigheid en moest voor korte tijd mee naar het politiebureau.

Metalen staaf

Den Haag Een 16-jarige jongen uit Den Haag werd woensdag 27 juli rond 22.30 uur het slachtoffer van mishandeling door een groep leeftijdgenoten. Op de strandweg had hij ruzie gekregen, waarbij hij door meerdere jongens met stokken geslagen was. Toen de politie arriveerde, zag zij dat het slachtoffer een hevig bloedende hoofdwond had. Eén van de daders was nog bij het slachtoffer. De 17-jarige jongen uit Den Haag verklaarde tegen de politie dat hij het slachtoffer op de rug had geslagen met een metalen voorwerp. Daarvoor werd hij dan ook aangehouden. Hij wist ook te vertellen wie van zijn vrienden het slachtoffer met een houten stok op het hoofd had geslagen. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie onderzoekt de zaak.

Met een slok op

Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag werd donderdagmorgen 24 juli rond 05.45 uur op de Jurriaan Kokstraat betrapt door de politie, toen hij met een slok op achter het stuur zat. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij moest blazen. Daar bleek ook dat de man nog een verkeersboete had open staan, welke hij ter plaatse kon betalen Het resultaat van de blaastest was 520 ugl, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Kop-staart botsing op Utrechtse Baan

Den Haag Drie autos botsten woensdag 23 juli om 17.50 uur op elkaar. Een ambulance vervoerde één van de slachtoffers, die klaagde over nekpijn, naar het ziekenhuis. Ten behoeve van het onderzoek werden tijdelijk twee rijstroken afgesloten. Een takelbedrijf sleepte twee autos weg en de brandweer spoot het wegdek schoon.

Opstootje na bekeuren brommerrijder

Den Haag Het bekeuren van een 13-jarige Haagse brommerrijder leidde woensdag 23 juli tot de nodige ophef in de Oltmansstraat. Politieagenten zagen de (te) jonge brommerrijder rond kwart voor negen s avonds rijden en gingen de jongen achterna. In een poortje achter de straat wisten zij de jongen tot stilstand te brengen. Terwijl de agenten een bekeuring uitschreven, werden zij geconfronteerd met een grote groep mensen die zich met de situatie begon te bemoeien. Met de nodige moeite en enkele extra eenheden kon de politie de groep op afstand houden. Een 56-jarige Hagenaar werd aangehouden voor belediging.

Fietsendieven gepakt

Voorburg Een 27-jarige Voorburger belde woensdag 23 juli om 21.15 uur de politie nadat hij had gezien dat een groepje een fiets stal op de Franse Kerkstraat. Agenten konden op basis van zijn beschrijving het groepje lokaliseren op het Westeinde en aanhouden. Het viertal (13, 19, 23 en 52 jaar uit Den Haag en Enschede). Zij kregen een proces-verbaal.

Geluidsoverlast

Wassenaar De politie kreeg woensdagavond 23 juli meerdere meldingen van (geluids)overlast veroorzaakt door een bewoonster aan de Hofcampweg. Omdat dit niet de eerste keer was dat de 44-jarige vrouw daarvoor politie aan de deur kreeg, besloten de agenten de geluidsinstallatie in beslag te nemen en de vrouw een boete te geven. De vrouw was in de war en bedreigde de agenten. Daarop hielden ze haar aan en namen haar mee naar het politiebureau. Daar ontfermden hulpverleners zich over haar.

Oefenen voor rij-examen

Wassenaar Surveillerende agenten besloten woensdag 23 juli om 19.30 uur een automobilist te controleren op de Rijksstraatweg omdat de bestuurder er nogal jong uit zag. Toen de agenten de auto een stopteken gaven, verklaarde de 18-jarige jongen uit Woubrugge dat hij geen rijbewijs had. Hij doet morgen rij-examen en wilde alvast de examenroute verkennen. De agenten zagen aan zijn rijstijl overigens niet dat hij (nog) geen rijbewijs had. Hij kreeg wel een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

Twee rijbewijzen ingenomen

Rijswijk Twee hardrijders moesten woensdag 23 juli hun rijbewijs inleveren. Twee mannen van 30 jaar uit Den Haag reden op de Prinses Beatrixlaan langs een snelheidscontrole met snelheden van 105 en 117 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Hennepkwekerij ontmanteld

Maasdijk Naar aanleiding van een M-melding startte de politie dinsdag 22 juli om 12.30 uur een onderzoek naar een schuur op de Oudedijk. Daar troffen agenten een hennepkwekerij van 8243 planten aan. In een ander gedeelte van de kas was een hennepstekkerij (10.469 stekken) gevestigd. In verband met deze zaak werden twee verdachten aangehouden, een 38-jarige man uit Maassluis werd dinsdagochtend 22 juli aangehouden, een 53-jarige man woonachtig in Duitsland, werd woensdag 23 juli in Naaldwijk aangehouden. Hij droeg een vuurwapen op zak. Beide mannen zitten nog vast voor nader verhoor.

Koekje erbij?

Delft Een 37-jarige man uit Delft is op donderdag 24 juli omstreeks 02.10 uur aangehouden op het dak van een woning aan de Raamstraat. Een bewoner van een pand aan de Raamstraat kwam thuis en zag een man in zijn keuken staan. Deze onbekende man had melk gedronken en koekjes gegeten. Hierna verliet hij de woning en is het dak op gevlucht waar hij korte tijd later door de politie kon worden aangehouden.

Motorrijder gewond na aanrijding

Zoetermeer Een 24-jarige motorrijder uit Den Haag raakte woensdag 22 juli omstreeks 15.00 uur gewond na een aanrijding op de Edelgasstraat ter hoogte van de Lansinghageweg. De motorrijder reed op de Lansinghageweg en kwam uit de richting van de Oostweg en ging in die van de Metaalstraat. Een automobilist stond stil op de Edelgasstraat en was voornemens om de Oostweg op te rijden. Op dat moment kwamen beiden met elkaar in botsing. Het gevolg was dat de motorrijder kwam te vallen en gewond raakte. Hij is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis in Den Haag.