Senternovem


24-07-2008 | Inschrijving VanAnaarBeter-prijs 2008 geopend

Op 16 december 2008 reikt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat voor de derde keer de VanAnaarBeter-prijs uit. Deze prijs is voor het best gerealiseerde initiatief voor filevermindering. Bedrijven, burgers of kennisinstellingen kunnen tot 18 september 2008 hun lopende of afgeronde initiatieven indienen.

Voorwaarden tot inschrijving
Voor 2008 gelden dezelfde voorwaarden als vorig jaar. De initiatieven dienen:

* gericht te zijn op het verminderen van files;
* gerealiseerd te zijn door bedrijven, kennisinstellingen en/of burgers (al dan niet in samenwerking met de overheid);
* bewezen succesvol te zijn. Ideeën die nog niet zijn gerealiseerd worden uitgesloten van deelname.

Jurycriteria
De jury velt een oordeel over de inzendingen op basis van drie criteria:

* effectiviteit

* originaliteit

* praktisch toepasbaarheid

De prijs
De VanAnaarBeter-Prijs bestaat uit een bronzen sculptuur dat mobiliteit verbeeldt van kunstenaar Peter Jansen. De prijs wordt op 16 december 2008 door de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, uitgereikt tijdens het eindcongres FileProof in De Doelen in Rotterdam.

Inschrijven
Aanmelden kan tot 18 september 2008 via de
website www.vananaarbeter.nl (klik op 'hoe kan ik de files helpen verminderen?' en dan op VanAnaarBeter-Prijs), mailen naar vananaarbeterprijs@rws.nl of per post sturen naar Rijkswaterstaat, postbus 5044, 2600 GA Delft, t.a.v. projectorganisatie FileProof onder vermelding van VanAnaarBeter-Prijs.

Winnaars in 2007 en 2006
De winnaar van de prijs in 2007 was 'Dynamische bewegwijzering bij wegwerkzaamheden' van de Verkeersinformatiedienst'. Bij wegwerkzaamheden plaatst de Verkeersinformatiedienst op strategische locaties tekstkarren met actuele informatie. De weggebruiker kan op basis van deze informatie een optimale route kiezen. In 2006 won ODYSA
- individueel snelheidsadvies, van DTV Consultants uit Breda. Dit project zorgt ervoor dat weggebruikers een persoonlijk snelheidsadvies krijgen, waarmee een betere verkeersdoorstroming op gang komt met 'groene golven'.

FileProof
De VanAnaarBeter-prijs is onderdeel van het programma filevermindering op de korte termijn (FileProof) van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat inmiddels bestaat uit meer dan veertig projecten in uitvoering. Doel van FileProof is het vergroten van de bereikbaarheid en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer.

Bron

Rijkswaterstaat, Fileproof
Contact

Rijkswaterstaat,
Postbus 5044,
2600 GA Delft
vananaarbeterprijs@rws.nl

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

VanAnaarBeter