Gemeente Groningen

Zesduizend bezoekers tot nu toe op Uitleenschatten 2008 Zo'n 6.000 mensen hebben tot donderdag 24 juli een bezoek gebracht aan de eerste expositie van Uitleenschatten 2008 in de Der Aa-kerk. Dat is ongeveer vergelijkbaar met vorig jaar. "Het tikt lekker door", zegt Ronald Rooijakkers van het CBK Groningen. Uitleenschatten is op vrijdag 11 juli begonnen.

foto bezoekers Uitleenschatten De huur en verkoop gaat goed. "Het huur- en leenpercentage is ongeveer vijftig procent", zegt Rooijakkers. De tweede tentoonstelling in de serie van drie begint vrijdag 25 juli. Werk van twaalf kunstenaars onder wie Pascal van der Graaf, de winnaar van de Koninklijke Prijs voor de Vrij Schilderkunst 200, Karin Hoogesteger en Babette Wagenvoort zijn te zien. Het aanbod is weer divers: van fotografie tot schilderkunst en van grafiek tot animatie. Het principe blijft gelijk: gratis toegang en alles is te leen en te koop.

Opening
De officiële opening van de tweede expositie is op zaterdag 26 juli om 16.00 uur door Erik Akkermans, hoofd beleid en programmering Cultuur bij OCSW en voorzitter van het landelijke Scholingsfonds voor Kunst en Cultuur. Tijdens de opening zijn ook de kunstenaars aanwezig. Het publiek kan met hen kennismaken.

foto entree Der Aa-kerk Vorig jaar 23.000 bezoekers Nieuwe Uitleenschatten is een idee van het CBK Groningen en SBK Amsterdam. In zes weken tijd wordt er recent werk van 34 kunstenaars getoond. De eerste expositie duurde tot en met 24 juli duurt. De derde en laatste expositie begint op 8 augustus en duurt tot en met 21 augustus 2008. Vorige jaar trok Uitleenschatten 23.000 bezoekers. Alles over Uitleenschatten 2008 op www.cbk.groningen.nl. foto poster Uitleenschatten
Gepubliceerd op: donderdag 24 juli 2008
donderdag 24 juli 2008:
Zesduizend bezoekers tot nu toe op Uitleenschatten 2008 donderdag 24 juli 2008:
Groningen wil sportgemeente van het jaar worden