Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 24-07-2008

Hoe dom kun je zijn?

DE MEERN Op woensdagmiddag 23 juli was een automobilist het toonbeeld van Hoe dom kun je zijn?.

Rond 13.40 uur reden agenten in een opvallende politieauto over de Strijkviertel. Zij zagen dat een automobilist hen tegemoet kwam rijden. Daarbij vond de automobilist het nodig lichtsignalen te geven en zijn middelvinger naar de agenten op te steken. Daarmee kreeg hij de onverdeelde aandacht van de agenten: zij keerden hun auto en gaven de automobilist een stopteken.

De automobilist, een 27-jarige man uit Utrecht, rook sterk naar alcohol en bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij Feel te Feel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 740 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is porces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte verzamelt bewijsstukken

UTRECHT Een autokraker legde op woensdagavond 23 juli zijn werkzaamheden uit als het verzamelen van bewijsstukken. Hij werd echter op de gevoelige plaat vastgelegd.

Rond 23.40 uur liep een 38-jarige jarige man uit Almere (hij was dus jarig) met zijn vrouw over een parkeerplaats aan de Mineurslaan. Hij zag dat een man in de geopende kofferbak van zijn auto aan het rommelen was en rende erheen. Hij zag dat de man zijn portemonnee in diens handen had. Op de vraag wat hij aan het doen was, verklaarde de man dat hij bewijsstukken aan het verzamelen was en kwam verder met een vaag verhaal. Hij gaf de portemonnee terug. De Almeerder bekeek vluchtig zijn auto en zag geen braakschade. Omdat hij toch een dubbel gevoel bij het verhaal van de man had, maakte hij met zijn gsm een foto van hem, waarna de man rustig wegliep.

Bij nadere inspectie, zag de Almeerder dat de auto toch was opengebroken, maar dat de verdachte kennelijk vroegtijdig bij zijn criminele activiteiten was gestoord, want er was niets gestolen. De Almeerder ging aangifte doen bij de politie en daar werd de foto van zijn gsm uitgeprint. Een agent herkende de verdachte als een man die in het verleden meerdere autokraken had gepleegd.

De agent stelde een onderzoek in op de plekken waar hij wist dat de verdachte zich regelmatig ophield. Hij trof de verdachte, een 40-jarige man uit Odijk, op de Breedstraat aan. De verdachte werd aangehouden en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Weer onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli werd een automobilist weer beschonken achter het stuur aangetroffen.

Rond 01.50 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Willem van Noortstraat rijden. De automobilist, een 62-jarige man uit Utrecht, had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tevens bleek dat de Utrechter in februari ook al was aangehouden en toen eveneens 610 ug/l blies. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsendief en straf tegoed

UTRECHT Twee verdachten werden in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli op verdenking van betrokkenheid bij een fietsendiefstal aangehouden.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen op de Moezeldreef met een op slot staande fiets aan het slepen waren. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee mannen met twee fietsen staan. Eén van hen fietste weg. Een agent controleerde de man die bleef staan, een 52-jarige man uit Utrecht, terwijl een andere agent achter de ander aanging. Die verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, werd op de Theemsdreef staande gehouden. Het slot van de fiets bleek te zijn verwijderd en op de plaats waar het slot had gezeten, was verse schade te zien. Daarop werd de verdachte aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De 52-jarige Utrechter werd bij de meldkamer nagevraagd. Daarbij bleek dat hij nog een straf van 60 dagen uit moest zitten. Hij werd eveneens aangehouden. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

De 31-jarige verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De 52-jarige verdachte zal de 60 dagen uit moeten zitten.

Veelpleger

UTRECHT Op woensdagmiddag liep een jeugdige veelpleger met een gestolen fiets tegen de lamp.

Rond 15.35 uur zag een motoragent een hem bekende veelpleger, een 15-jarige jongen uit Utrecht, op de Oudenoord fietsen. Het viel hem op dat de jongen op een damesfiets reed en dat het originele ringslot ontbrak. De motoragent draaide en gaf de fietser een stopteken. Bij het navragen van het framenummer bleek dat de fiets in april in Utrecht was gestolen. Daarop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Tegen boom

UTRECHT Op donderdagavond 23 juli botste een automobilist onder andere tegen een boom. Hij bleek te veel gedronken te hebben.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Rubicondreef tegen een lantaarnpaal was gebotst. Ter plaatse troffen de agenten een auto tegen een boom en een uit de grond gereden lantaarnpaal aan. Bij de auto stonden twee mannen, waaronder de 39-jarige bestuurder uit Bussum. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant en rook naar alcohol. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzette. Hij werd naar de grond gebracht, geboeid en naar het politiebureau overgebracht . De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Bussummer 550 ug/l, 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Beginnend bestuurster

UTRECHT Een automobiliste moest in de vroege ochtend van donderdag 24 juli haar rijbewijs inleveren omdat zij meerdere slokken te veel op had.

Rond 05.05 uur werd een 20-jarige automobiliste uit Utrecht op de Maliesingel gecontroleerd. Zij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 370 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Utrechtse is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Op heterdaad

UTRECHT Een fietsendief werd op woensdagmiddag 23 juli met zijn buit aangetroffen en aangehouden.

Rond 13.05 meldde een getuige dat hij op het Vredenburg een man met een kennelijk gestolen fiets zag slepen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, met de fiets lopen. Hij hield daarbij het achterwiel van de fiets omhoog. Zij zagen dat de fiets nog met een AXA-ringslot op slot stond, maar dat de verdachte kennelijk had geprobeerd die te forceren, waardoor het slot los was gekomen van het bevestigingspunt, maar nog steeds deugdelijk op slot stond. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De fiets werd in beslag genomen.

Vernieling autospiegel

VLEUTEN Op woensdag werden drie jongens aangehouden voor vernieling van een autospiegel.

Rond 20.35 uur zag een 52-jarige man uit Vleuten dat drie jongens op de Duizendknooplaan langs zijn auto fietsten. Vervolgens hoorde hij een harde klap en zag de spiegel van zijn auto op halfzeven hangen. Hij ging achter de jongens aan, hield het drietal tegen en belde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en brachten de drie, twee jongens van 14 en één van 15 jaar uit Utrecht, Soest en Vleuten, over naar het politiebureau.

Aangekomen op het politiebureau besloot de Vleutenaar toch geen aangifte te doen. De 14-jarige jongen uit Soest bekende de spiegel er af te hebben getrapt. Er werd contact gelegd met zijn vader en er werd een schaderegeling afgesproken. Tegen de drie wordt geen proces-verbaal opgemaakt.

Drugs

UTRECHT Op woensdagmiddag 23 juli werd een vermoedelijke drugshandelaar aangehouden.

Rond 13.45 uur surveilleerden agenten op de Nigerdreef. Daar zagen zij een man in een geparkeerde auto zitten. Bij het zien van de agenten schrok de man kennelijk. De agenten besloten hem te controleren en keerden hun auto. Daarop sprong de man uit zijn auto en zette het op een rennen. Eén van de agenten sprong uit de auto en zette te voet de achtervolging in, terwijl de andere agent dat met de auto deed.

Bij zijn vlucht gooide de verdachte een tasje weg. De verdachte, een 27-jarige man uit Litouwen, werd uiteindelijk op de Bantoedreef aangehouden. In het tasje bleken meer dan vijftig kleine porties harddrugs te zitten. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Zijn auto en de drugs werden in beslag genomen. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Fietsen zonder slot

UTRECHT Op woensdagmiddag werden drie fietsen nagetrokken omdat het originele slot ontbrak. Eén van de fietsen stond als gestolen te boek.

Rond 13.05 uur zagen agenten drie mannen met alle drie een fiets op de Boorstraat staan. Het viel de agenten op dat bij alle fietsen het originele slot ontbrak. Bij het navragen van de framenummers bleek dat één van de fietsen als gestolen te boek stond. Hij was in augustus 2007 in Utrecht gestolen. Daarop werd de verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.