Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 24-07-2008

Ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen

NIEUWEGEIN Op woensdag 23 juli heeft de politie in een woning op de Weverstedehof de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding is er een warmtescan uitgevoerd. Deze bleek positief. De politie is vervolgens de woning binnengetreden. Daar werd een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Wel was er nog diverse materialen aanwezig voor een hennepkwekerij waaronder een droogrek met henneptoppen. De goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook bleek dat er stroom illegaal werd afgetapt. Er is een 38- jarige verdachte uit Schijndel aangehouden.

Overlast in horecagelegenheid

HOUTEN Op 23 juli heeft de politie een 61- jarige man uit Houten aangehouden op het Rond in verband met vernieling.

Rond 21.50 uur kreeg de politie een melding van vernieling bij een een horecagelegenheid. De verdachte bleek een bekende van de politie, zijn woonadres was bekend zodat hij aldaar aangehouden kon worden. De verdachte is ingesloten.

Matroos mishandeld

VIANEN Woensdagavond 23 juli heeft de politie een 25-jarige en een 24-jarige mannen beiden uit Vianen aangehouden op het Sluiseiland op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg een melding dat een aantal jongeren slaags geraakt was met een matroos. Ter plaatste bleken de jongeren verdwenen, maar het schip met de matroos lag nog in de sluis. De 31-jarige matroos uit Gorinchem verklaarde dat de jongeren rommel op het dek van het schip hadden gegooid. De man sprak de verdachten hierop aan en werd vervolgens bedreigd. Hierna stapte de matroos, met een ijzeren pijp in zijn hand, aan wal waar hij direct door de jongeren tegen de vlakte geslagen werd. De verdachten konden later door de politie worden aangehouden. Na een kort verhoor zijn zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Diefstal gereedschap

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag 23 juli heeft de politie een 53-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van het stelen van gereedschap.

Omstreeks 15.30 uur zag de beveiliging van een winkel op de Veldwade via de bewakingscameras een man gereedschap in zijn tas stoppen. De verdachte passeerde de kassa zonder af te rekenen en werd vervolgens aangehouden door de beveiligers. De beveiligers schakelde de politie in. Tegen de verdacht is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

IJSSELSTEIN Een 24- jarige man is woensdag 23 juli aangehouden op verdenking van het stelen van eau de toilette.

Toen de verdachte rond 12.45 uur de drogist verliet, ging het alarm af. Medewerkers volgden de man en vroegen hem mee terug te lopen. Hij passeerde nogmaals de detectiepoortjes en wederom ging het alarm af. Na doorzoeking van de tas van de verdachte bleek hij vier flessen eau de toilette bij zich te hebben die hij niet had afgerekend. Hij werd even later aan de politie overgedragen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft woensdagochtend drie verdachten op heterdaad aangehouden in verband met een woninginbraak.

Omstreeks 05.15 uur zag de politie tijdens een surveillance op de Hoge Biezendijk een voertuig met alarmverlichting staan. Het bleek te gaan om een voertuig dat eerder gebruikt was bij een woninginbraak. Toen de agenten bij een woning in de buurt van het voertuig ging kijken bleek er een ruit vernield. Vervolgens werd er assitentie gevraagd en deze collegas zagen drie bezwete mannen lopen, een 19- jarige en een 22- jarige uit Vleuten en een 22-jarige uit Utrecht. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.