Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 24-07-2008

Diefstal benzine
MAARSSEN In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 juli is bij vijf autos illegaal benzine afgetapt. De autos stonden geparkeerd in de wijken Zebraspoor en Kamelenspoor. De politie waarschuwt alert te zijn en bij dergelijke (verdachte) situaties 112 te bellen. Hiermee wordt de kans vergroot een dief op heterdaad aan te houden.

Hennepkwekerij ontdekt
MAARSSEN In een woning op de Duivenkamp heeft de politie op woensdag 23 juli een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. Na binnengekomen informatie werd de kwekerij aangetroffen in de woning. In totaal werden 133 planten aangetroffen in twee aparte kamers die waren ingericht als kwekerij. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Op gestolen fiets
MAARSSEN- Op woensdagavond werden twee personen aangehouden die reden op een gestolen fiets.
Omstreeks 19.10 uur zag een agent, via cameratoezicht, een jongen rijden op een veel te grote fiets. De 14-jarige jongen uit Maarssen werd gecontroleerd en hij gaf aan dat hij deze fiets van zijn vader had gekregen. Zijn vader moest vervolgens naar het bureau komen. Deze 45-jarige man uit Maarssen werd eveneens aangehouden en ingesloten voor verhoor. De fiets bleek op 14 juni gestolen te zijn in Breukelen.

Omstreeks 20.15 uur werd een 15-jarige jongen uit Utrecht gecontroleerd op een fiets bij winkelcentrum Bisonspoor. De fiets werd gecontroleerd en deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij moest uiteraard de fiets inleveren bij de agenten.

Heterdaad, bel 112
Bent u getuige van een fietsendiefstal, dan mag u 112 bellen. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie een dief op heterdaad aanhoudt.

Aangifte doen
Als uw fiets gestolen wordt, doe daar dan meteen aangifte van bij de politie. U kunt hiervoor naar het politiebureau in Maarssen (kijk voor de openingstijden op www.politie.nl/utrecht) of doe aangifte via internet.
Niet iedereen kan zijn eigen fiets, brommer of scooter goed omschrijven. Weet u alleen maar dat het een groene damesfiets met een kinderstoeltje is, dan is het voor de politie een stuk moeilijker om uw tweewieler op te sporen. Noteer daarom zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets. Daarnaast kunt u de fietsenmaker vragen uw postcode en huisnummer in het frame te graveren. Neem bij het aangifte doen alle gegevens en de aankoop¬nota mee. Het gebeurt regelmatig dat gestolen fietsen teruggevonden worden en wellicht zit uw fiets hierbij.

Gebroken kaak
OUDEWATER- Op woensdagochtend raakte een wielrenner gewond bij een aanrijding. Omstreeks 11.50 uur reed de 28-jarige man uit Arnhem samen met zijn maatje op een racefiets over de Zuid Linschoterzandweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een landbouwvoertuig. De eerste renner had dit in de gaten. De 28-jarige man had dit ook in de gaten maar te laat en botste tegen het achterwiel van zijn maatje. De Arnhemmer kwam ten val en kwam onder de trekker terecht. De fiets werd overrreden maar de 28-jarige man viel gelukkig tussen de twee wielen. Hij werd wel met vermoedelijk een gebroken kaak en pols vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbraak in winkel
MAARSSEN- In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een winkel aan de Dr.Plesmanlaan. Een ruit van het bedrijf werd vernield en de dader(s) wisten vervolgens binnen te komen. Gezien het alarm van de winkel zou dit gebeurd moeten zijn omstreeks 02.15 uur. Voor zover bekend worden er geen goederen vermist. De politie is op zoek naar de dader(s) en getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844, Rijn en Venen.