Politie Limburg-Noord

Mannen aangehouden na brandstichtingen en vernielingen
Datum: 24-07-2008
Tijd bericht: 12:49
Plaats: Nederweert
De politie heeft na uitgebreid onderzoek een 28-jarige man uit Weert en een 25-jarige man uit Nederweert aangehouden op verdenking van meerdere brandstichtingen en vernielingen die plaatsvonden in de nacht van 12 op 13 juni 2008.

Die nacht vonden er in Nederweert-West 10 branden en vernielingen plaats. Het betrof 3 autobranden, 2 pogingen tot een autobrand, 1 caravanbrand, 3 vernielingen van auto's en 1 inbraak in een bedrijfsauto. De politie en recherche startten direct een breed onderzoek. Er vond technisch en forensisch onderzoek plaats en er werd extra gesurveilleerd in Nederweert. Ook het biketeam en de vrijwillige politie werden in de nachtelijke uren ingezet. Daarnaast werden inwoners van Nederweert opgeroepen om zaken die opvielen te melden bij de politie.

Alle verkregen informatie werd gebundeld en leidde tot de aanhouding van de 28-jarige man op 22 juli. Diezelfde dag werd 's avonds de 25-jarige man uit Nederweert aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Of de twee mannen ook betrokken zijn geweest bij de overige branden die de afgelopen maanden in de regio Weert hebben plaatsgevonden wordt op dit moment onderzocht. Ze worden vrijdag 25 juli voorgeleid aan de rechter commissaris.

Reactie Burgemeester Evers
"Goed dat aan de onzekerheid over de branden nu een eind is gekomen. En, alhoewel de schade er niet mee is vergoed, zal het voor de gedupeerden ook een opluchting zijn."