Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#43 Stadsdeel Oud-West geeft cadeautjes tegen zwerfafval

24 juli 2008
Oud-West doet mee aan de anti-zwerfafvalcampagne van stichting Nederland Schoon. "Doe een ander jouw afval niet kado", luidt de slogan. Met posters en leuke weggevertjes brengt het stadsdeel zwerfafval weer eens extra onder de aandacht.

Portefeuillehouder Werner Toonk: "We zetten veel mankracht in om de straten schoon te houden. Maar een schone stad is natuurlijk een zaak van ons allemaal. Deze campagne wijst mensen op hun eigen verantwoordelijkheid. Dat vind ik een goede zaak."

Afvalzakjes, potloden en posters

Handig voor onderweg: afvalzakjes voor in de auto. We geven ze weg in pakketjes van vijf. Voor kinderen zijn er leuke potloodsetjes. Wie wil kan ook de speciale posters voor het raam hangen. De weggevertjes zijn af te halen in de publiekshal van het stadsdeelkantoor, in Woonzorgcentrum De Klinker, speeltuinvereniging Bilderdijkpark en de buurtkamer op het Da Costaplein. Stichting Nederland Schoon stelt het campagnemateriaal gratis beschikbaar aan alle gemeenten.

Zelf meewerken aan een schoon Oud-West

De dienst Onderzoek en Statistiek verricht regelmatig onderzoek naar de objectieve schoonheidsgraden in Amsterdam. Oud-West is nog altijd een van de schoonste stadsdelen. Toch geven veel bewoners aan dat ze zich storen aan de rommel op straat. Het stadsdeel geeft bewoners en ondernemers diverse mogelijkheden om zelf mee te werken aan een schoon Oud-West. Zo kan ieder die wil meelopen met de straatschouwen die de reinigingsmedewerkers wekelijks houden. Daarnaast kunnen mensen een containerplaats adopteren of zich aanmelden als straatcontactpersoon. Het stadsdeel blijft naar mogelijkhedenzoeken om buurtbewoners enthousiast te maken voor dergelijke projecten.

Poster campagne 'Geef je afval niet cadeau'