Nederlandse Tafeltennisbond


Trinko Keen dubbelt op komend EK met oud-wereldkampioen Werner Schlager (Oos)

Trinko Keen speelt bij de komende EK (4 t/m 12 oktober 2008) in het Russische Sint-Petersburg in het herendubbelspel met oud-wereldkampioen Werner Schlager. Met de Oostenrijkse topper probeert de Nederlandse tafeltennisser zich te richten op een medaille.

Keen vormde jarenlang met de inmiddels gestopte Danny Heister en diverse internationale spelers ijzersterke koppels achter de tafel. De 36-jarige Arnhemmer won vele dubbelmedailles met meer dan tien verschillende partners tijdens Pro Tour evenementen. Hoogtepunt was zijn bronzen EK-medaille (Zagreb, 2002) met Heister. In eigen land won Keen eveneens EK-brons in het enkelspel (Eindhoven, 1998).

Schlager troefde bij de WK in de Franse hoofdstad Parijs (2003) verrassend alle Aziatische kanonnen af en kroonde zich daar tot wereldkampioen in het enkelspel. De Oostenrijker vormde met zijn inmiddels gestopte landgenoot Karl Jindrak jarenlang een succesvol dubbel en behaalde diverse internationale titels.

De komende Europese kampioenschappen in Rusland worden zeer waarschijnlijk het laatste internationale individuele optreden voor Keen, die wel competitie blijft spelen voor zijn Bundesligaclub Werder Bremen. ,,Ik werd door Schlager gebeld met de vraag of het mij wat leek om met hem te dubbelen op de EK", vertelt Keen. ,,Ik zie het uiteraard wel zitten om met hem iets moois daar neer te zetten. Dus ik heb met plezier `ja' gezegd, want ik had altijd al de wens om met een dubbelspecialist zoals hij te spelen."

Keen komt in Sint-Petersburg ook uit in het enkelspel en het gemengd dubbel. Daarin zal hij gaan spelen (o.v.b.) met Li Jiao. De Nederlandse is regerend Europees kampioen in het enkelspel.

NTTB/HH