Gemeente Venlo


Venlo steunt professionalisering Theater de Garage

24-7-2008

De gemeente Venlo ziet Theater de Garage als een belangrijke speler in de stimulering van het culturele productieklimaat in Venlo. Een professioneler Theater de Garage is een voorwaarde bij de ontwikkeling van het cultuurpodium en productiewerkplaats Made in Venlo'. Daarom gaat Venlo de Garage met subsidie ondersteunen.

Theater de Garage is een podium en theaterwerkplaats met veel potentie, zegt wethouder Peter Freij (Groen, Cultuur & Organisatie). De organisatie is echter nog kwetsbaar, waardoor de Garage zich onder de huidige condities niet verder kan ontwikkelen. Wij bieden daarom een steuntje in de rug om dit wel mogelijk te maken.

Tot op dit moment ontvangt Theater de Garage nog geen structurele subsidie van de gemeente. In 2008 krijgen zij eenmalig EUR 35.000 om een professionaliseringsslag te maken en de opmaat naar Made in Venlo' in gang te kunnen zetten. Met ingang van 2009 gaat Venlo de Garage ondersteunen met een bedrag van EUR 75.000 per jaar, onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeentebegroting door de Raad. Dit geld is bedoeld voor een fulltime regulier dienstverband voor de coördinator en voor het opzetten van nieuwe jeugdtheaterproducties.

Made in Venlo'
De doorontwikkeling van Theater de Garage is een voorwaarde voor de ontwikkeling van het cultuurpodium- en productiewerkplaats Made in Venlo'. Met Made in Venlo' werkt Venlo aan de opwaardering en clustering van bestaande functies tot een aantrekkelijk en bruisend stedelijk cultuurpodium. Poppodium Perron 55, Theater de Garage en Filmtheater de Nieuwe Scène komen hierbij onder één dak, mogelijk samen met de muziek-, dans- en theaterafdeling van het Kunstencentrum.

Gemeentelijke herindeling