AutoRai

Honda CR-V in twee nieuwe uitvoeringen

(7/24/2008)
Comfort en veiligheid strijden om voorrang in de Honda CR-V. Dat geldt ook voor de twee nieuwste uitvoeringen, de zakelijke CR-V Business Mode en de CR-V Explore Mode. Beide bieden extra luxe en extra veiligheid. En een voordeel van 2.900 euro.

De CR-V Explore Mode krijgt een in het dashboard gemonteerd dvd-navigatiesysteem met groot kleurenscherm. Bovendien heeft hij een achteruitrij-camera. Op het beeldscherm van het navigatiesysteem kan de bestuurder precies zien wat zich achter de auto bevindt. Het pakket extraâs op de CR-V Business Mode bestaat uit parkeersensoren (afgewerkt in carrosseriekleur) voor extra parkeergemak en lederen interieurbekleding.

Voordeel
De pakketten hebben een waarde van 3.900 euro, maar kosten de klant slechts 999 euro, waarmee het voordeel op 2.900 euro komt. De CR-V Explore Mode en de Business Mode zijn per direct leverbaar.

De Honda CR-V beschikt in elke uitvoering over een indrukwekkende reeks veiligheidsvoorzieningen. Zoals VSA en TSA (Trailer Stability Assist) een anti scharing systeem voor caravan e/o aanhanger en Real Time-vierwielaandrijving. Deze laatste stuurt de kracht van de motor naar de voorwielen. Is er gripverlies, dan gaat een deel van de aandrijfkracht naar de achterwielen. Dit systeem minimaliseert de kans op slippen en draagt bij aan een gunstig brandstofverbruik. De CO2 uitstoot van de CR-V is de meest gunstige in zijn klasse.

Automatische adaptive cruisecontrol
Als opties biedt Honda cruisecontrol die automatisch afstand bewaart tot de voorligger (ACC) en een ingenieus elektronisch systeem (CMBS), dat de bestuurder waarschuwt voor een mogelijke botsing en indien nodig, zelfs afremt. Ook meedraaiende koplampen voor meer zicht, voor beter anticiperen bij het nemen van bochten in het donker, behoren tot het optionele veiligheidspakket van de CR-V.

De Honda CR-V is er vanaf 33.500 euro voor de 2.2 i-VTEC Comfort (110 kW/150 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak. De prijzen voor de diesel beginnen bij 37.700 voor de 103 kW/140 pk sterke 2.2 i-CTDi.