Politie Noord- en Oost Gelderland

.

|     |Beemte-Broekland-  Rijbewijs ingenomen van hardrijder     |
Een 19-jarige inwoner uit de gemeente Voorst is woensdagavond 23 juli omstreeks 22.30 uur op de Beemterweg in Beemte-Broekland aangehouden omdat hij even daarvoor behoorlijke snelheidsovertredingen had begaan in Epe, Emst en Vaassen. De man is meegenomen naar politiebureau van Epe, waar zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal is opgemaakt.

Politiemensen in een onopvallend politievoertuig werden op de Eperweg tussen Epe en Emst door de jongeman ingehaald met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur. Zij zetten hierop de achtervolging in, waarbij het hen niet lukte om kort achter de auto te komen en de bestuurder een stopteken te geven. Binnen de bebouwde kom van Emst voerde de jongeman een gevaarlijke inhaalmanoeuvre uit en bleef ook daar 120 kilometer per uur rijden. Vervolgens reed hij door richting Vaassen waar hij weer kort voor een rotonde gevaarlijk inhaalde. Via de Geerstraat reed hij de Kanaalweg op richting Apeldoorn. Daar reed hij 140 kilometer per uur. Vervolgens sloeg hij linksaf de Beemterweg in Beemte-Broekland in, waar hij vaart minderde, waardoor de politie hem een stopteken kon geven. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Epe.

|     |Hattem-  aangehouden voor mishandeling                    |
De politie van Heerde/Hattem heeft woensdagochtend 23 juli een 19-jarige inwoner van Hattem aangehouden vanwege mishandeling van een 17-jarige jongen uit Heerde. De mishandeling had in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli plaatsgevonden op de Nieuweweg in Hattem.

Die nacht kreeg het tweetal omstreeks 00.30 uur een woordenwisseling, nadat zij elkaar tegen waren gekomen op de Nieuweweg. Op een gegeven moment sloeg de 19-jarige jongeman uit Hattem de 17-jarige jongen uit Heerde hard in zijn gezicht. De jongen raakte gewond in zijn gezicht en bloedde daardoor hevig. Hij is meteen naar huis gegaan en deed later aangifte bij de politie. Die stelde een onderzoek in en kon de verdachte woensdag aanhouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Epe- Zakkenroller actief in Epe                           |
Op dinsdag 22 en woensdag 23 juli is er een zakkenroller actief geweest in het centrum van Epe. Vier vrouwen deden woensdag 23 juli aangifte.

Een 50-jarige vrouw uit Heerde ontdekte dinsdagmiddag toen zij wilde afrekenen bij een winkel aan de Hoofdstraat dat de rits van haar jaszak was geopend en de portemonnee die hier in zat, gerold was.

Een 54-jarige vrouw uit Oss wilde woensdagochtend afrekenen in een winkel aan de Hoofdstraat toen bleek dat haar tas geopend was en haar portemonnee was weggenomen.

Een 47-jarige vrouw uit St Willebrord had haar tas aan de rolstoel van haar zoon gehangen. Op een onbewaakt ogenblik heeft een onbekende in een winkel aan de Hoofdstraat kans gezien om de rits van de tas te openen en de portemonnee mee te nemen.

Een 26-jarige vrouw uit Oene ontdekte toen zij wilde afrekenen in een winkel in de Sternpassage dat de tas die zijn aan haar buggy had gehangen, was geopend en dat haar portemonnee weg was.

De politie waarschuwt voor zakkerrollers die de laatste tijd op de Veluwe actief zijn. Tips om niet gerold te worden staan op www.politie.nl

|     |Vaassen- Bromfietser gewond bij aanrijding                |
Een 16-jarige jongen uit Epe is woensdag 23 juli omstreeks 22.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist op de kruising tussen de Deventerstraat en de Dorpsstraat in Vaassen.

De automobilist reed over de Julianalaan in de richting van de Deventerstraat. Op de kruising verleende de bromfietser die vanaf de Dorpsstraat kwam geen voorrang aan de automobilist waardoor een aanrijding volgde. De bromfietser vloog over de auto . Een ambulance kwam ter plaatse en bracht de 16-jarige jongen naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn. Zijn letsel is niet bekend.

Einde berichten


---- --