Gemeente Binnenmaas

Update 24-07-08 werkzaamheden Moerdijkbrug

Hierbij een nieuwe update van de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug:

Werkzaamheden

Het betonoppervlak wordt nu gefreesd, er worden goten aangebracht en de slijtlaag wordt over het beton gelegd. Als laatste wordt de belijning aangebracht en de tijdelijke barrier verwijderd. Zie de onderstaande foto's. Voor de afrondende werkzaamheden worden nog enkele nachten één of twee rijstroken in beide richtingen afgesloten. Naar verwachting brengt dit geen extra verkeershinder met zich mee.
Rijkswaterstaat gaat er vanuit dat het werk begin september klaar is. Voorwaarde is wel dat de weersomstandigheden goed blijven. Veel van de werkzaamheden kunnen namelijk alleen uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden (droog weer en niet te veel wind). Zodra er meer duidelijk is over de datum waarop de Moerdijkbrug weer helemaal beschikbaar is voor het verkeer, melden we u dat via een bericht op deze website.

Moerdijkbrug Moerdijkbrug Moerdijkbrug

Verkeersbeeld

Om een beeld te krijgen van de verkeershinder vergelijkt Rijkswaterstaat de gemiddelde snelheid van de wegvakken voor de Moerdijkbrug met die snelheid voorafgaand aan de werkzaamheden (ochtend- en avondspits in referentieperiode oktober-november 2007).
Tijdens de ochtendspitsen in week 28 worden vergeleken met de voorgaande perioden hoge trajectsnelheden gerealiseerd. Alleen op de rijbaan richting Breda valt tijdens de vrijdagochtendspits de trajectsnelheid wat lager uit vanwege een pechgeval ter hoogte van de Drechttunnel. Bij de avondspits valt op dat voor de rijbaan richting Breda deze flink hoger uitvalt dan de voorgaande maanden en weer op het niveau is van december 2007 en januari 2008. Dit zal grotendeels het gevolg zijn van de vakantieperiode. Voor de rijbaan richting Rotterdam valt met name de donderdag- en vrijdagavondspits op. Deze vallen lager uit dan de overige dagen vanwege twee ongevallen.

* De vertragingstijden laten een zelfde beeld zien als bij de trajectsnelheden. De gemiddeld grootste vertragingstijden zijn te vinden op het traject A17/A16 Noordhoek - Ridderkerk tijdens de avondspitsen van donderdag en vrijdag. Dit is het gevolg van twee ongevallen.De overige vertragingstijden blijven beperkt tot een gemiddelde van zon 8 minuten.

* Voor week 29 zijn er weinig bijzonderheden te vermelden. De invloed van de vakantieperiode is duidelijk merkbaar. De gemiddelde snelheden tijdens de ochtendspits benaderen de 100 km/uur. Bij de avondspits vallen alleen maandag en dinsdag op doordat ze wat drukker zijn dan de overige dagen.
* De vertragingstijden laten een zelfde beeld zien als bij de trajectsnelheden. Op het traject A17/A16 Noordhoek - Ridderkerk valt alleen de donderdagochtendspits op met een maximale vertraging van 33 minuten. Dit is het gevolg van een pechgeval op de Moerdijkbrug (zie bijlage).

* In de bijlagen vindt u tabellen download waarin voor de ochtend- en avondspits de gemiddelde vertragingstijden (in minuten) zijn weergegeven voor de weken 28 en 29. Tussen haakjes is de maximum vertragingstijd weergegeven voor de betreffende spitsperiode.

Mobiliteitsmanagement

Dinsdag 15 juli is naar de deelnemers van FileMijden een enquete gestuurd. Rijkswaterstaat wil via deze manier inzicht krijgen wat de ervaringen zijn aan FileMijden A16. Vrijdag 4 juli liep FileMijden A16 ten einde. Ruim 2700 deelnemers zorgden voor zo'n 900 spitsmijdingen per dag over de Moerdijkbrug. Het gratis P+R-terrein bij station Lage Zwaluwe blijft in elk geval tot het einde van 2008 in gebruik. Afhankelijk van de behoefte zal in het najaar tezamen met NS worden besloten of het ook daarna nog gehandhaafd blijft.
De reistijdinformatie op de tekstkarren langs de weg blijven staan t/m de afronding van de werkzaamheden.

Bron: Rijkswaterstaat

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl