Politie Noord- en Oost Gelderland

Rijbewijs ingenomen van hardrijder

Beemte-Broekland, 24-07-2008 o Een 19-jarige inwoner uit de gemeente Voorst is woensdagavond 23 juli omstreeks 22.30 uur op de Beemterweg in Beemte-Broekland aangehouden omdat hij even daarvoor behoorlijke snelheidsovertredingen had begaan in Epe, Emst en Vaassen. De man is meegenomen naar politiebureau van Epe, waar zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal is opgemaakt.

Politiemensen in een onopvallend politievoertuig werden op de Eperweg tussen Epe en Emst door de jongeman ingehaald met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur. Zij zetten hierop de achtervolging in, waarbij het hen niet lukte om kort achter de auto te komen en de bestuurder een stopteken te geven. Binnen de bebouwde kom van Emst voerde de jongeman een gevaarlijke inhaalmanoeuvre uit en bleef ook daar 120 kilometer per uur rijden.

Vervolgens reed hij door richting Vaassen waar hij weer kort voor een rotonde gevaarlijk inhaalde. Via de Geerstraat reed hij de Kanaalweg op richting Apeldoorn. Daar reed hij 140 kilometer per uur. Vervolgens sloeg hij linksaf de Beemterweg in Beemte-Broekland in, waar hij vaart minderde, waardoor de politie hem een stopteken kon geven. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Epe.