Politie Noord- en Oost Gelderland

Zakkenroller actief in Epe

Epe, 24-07-2008 o Op dinsdag 22 en woensdag 23 juli is er een zakkenroller actief geweest in het centrum van Epe. Vier vrouwen deden woensdag 23 juli aangifte.

Een 50-jarige vrouw uit Heerde ontdekte dinsdagmiddag toen zij wilde afrekenen bij een winkel aan de Hoofdstraat dat de rits van haar jaszak was geopend en de portemonnee die hier in zat, gerold was.

Een 54-jarige vrouw uit Oss wilde woensdagochtend afrekenen in een winkel aan de Hoofdstraat toen bleek dat haar tas geopend was en haar portemonnee was weggenomen.

Een 47-jarige vrouw uit St Willebrord had haar tas aan de rolstoel van haar zoon gehangen. Op een onbewaakt ogenblik heeft een onbekende in een winkel aan de Hoofdstraat kans gezien om de rits van de tas te openen en de portemonnee mee te nemen.

Een 26-jarige vrouw uit Oene ontdekte toen zij wilde afrekenen in een winkel in de Sternpassage dat de tas die zijn aan haar buggy had gehangen, was geopend en dat haar portemonnee weg was.

De politie waarschuwt voor zakkerrollers die de laatste tijd op de Veluwe actief zijn. Tips om niet gerold te worden kunt u hier vinden.